Gündem

Moskova’daki Kur’an Yarışmasında Yine Türkiye Birinci Oldu

Rusya’da geleneksel olarak düzenlenen Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında bu yıl da ödül Türkiye’den bir kâriye gitti. Uluslararası alanda destek ve ilgi gören ödüllü yarışmayı bu kez Antakya Ulu Camii müezzini Ahmet Kuzu kazandı.

Rusya Müftüler Konseyi ve Rusya Müslümanları Dini İdaresi’nin ortak organizasyonu olan Moskova Kıraat Yarışması yüksek prestijli bir ödül olarak biliniyor. 19 Kasım’da düzenlenen yarışmaya 21 ülkeden farklı katılımcı performans göstererek katılımda bulundu. 20 Kasım’da da sonuç açıklandı.

Ravil Gaynutdin, Rusya Müftüler Konseyi’nin başkanı olarak ödülü Ahmet Kuzu’ya teslim etti. Yarışmada Mısırlı kâri (okuyucu) ikinci, İranlı kâri ise üçüncü oldu. Yarışma jürisinde Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’nı temsilen, mushafları inceleme kurulunda görevli Yaşar Çuhadar bulundu. Daha önce Erzurumlu Bünyamin Topçuoğlu da 2009 yılında bu ödülü kazanmıştı.

Müftü Ravil Gaynutdin, yarışmaya ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve mutluluk duyduklarını ve bu yıl 26.sı düzenlenen yarışmanın ilgi görmesinden de gayet hoşnut olduklarını belirtti. Rusya Müslümanları açısından bu tür organizasyonlar çok önemli görülmektedir. Zira bu yıl Volga Bulgarlarının Müslüman oluşunun da 1100. yılı olarak bir çok vesileyle dini kutlamalar yapılmaktadır.

Çeviri ve Yorum: Mehmet Turan

Recent Posts

  • Makale

KÜLT ÖRGÜTLENMELER (KARANLIKLAR CEMAATİ)

Dünya üzerinde Sabetaycı nüfusun en yoğun yerleştiği kentler Selanik ve İzmir’dir.350 yıldır yönetim kadrolarının vazgeçilmez…

13 saat ago
  • Gündem

İSLAM’A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI

İSLAM'A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI Ali Rıza Demircan Hocamızın bu sözlerini daha iyi anlayabilmek…

14 saat ago
  • Makale

MÜSLÜMANLAR İÇİN HER GÜN ANNELER GÜNÜ OLMALIDIR

    Yaratandan ötürü bütün canlılara merhameti ve tüm in­sanlara sevgiyi öğütleyen dinimiz, husûsiyle anne…

14 saat ago
  • Makale

“NECİP FAZIL’SIZ EDEBİYAT OLUR MU?”

Kadim dostum Muzaffer Doğan Beyle sohbet ederken, başlık yaptığım bu cümleyi kullanmıştı: “Necip Fazıl’sız edebiyat…

15 saat ago
  • Gündem

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.. Ayağının altını öpmemiz gereken annelerimizin ve anne adaylarımızın anneler gününü kutluyor…

15 saat ago
  • VİDEOLAR

ANNELER GÜNÜ ŞİİRİ

https://youtu.be/6yhiDDwqaxc

15 saat ago