MSB, ‘Kamışlo’da Rus Uçakları Yok’

Milli Savunma Bakanlığı, SPKK/YPG işgali altındaki Suriye’nin Kamışlo kentinde konuşlu bulunan Rus uçaklarının olmadığını belirttiler.

SB kaynakları, Kamışlo’ya Rus uçaklarının konuşlandırıldığı iddialarına yönelik bir soruya, “Sosyal medyada dolaşan bazı görüntüler var. Herhangi bir konuşlanma söz konusu değil” yanıtını verdi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’nda (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Plan Subayı Binbaşı Pınar Kara, Bakanlıkta basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

TSK’nın Ekim ayında Türkiye toprakları içerisinde ve sınır ötesinde 3’ü büyük, 24’ü orta çaplı olmak üzere 27 operasyon icra ettiğini belirten Kara, bu operasyonlarda 279 PKK/YPG’lı terörist öldürüldüğünü belirtti.

Afganistan’dan gelen göçmenler hakkında bilgi veren Binbaşı Pınar Kara, 2021 yılında İran sınırında 83 bin 867 şahsın engellendiğini, 1756 şahsın yakalandığını belirtti.

Suriye’ye olası operasyon

MSB kaynakları toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Son dönemde Suriye’yiyönelik olası bir operasyona ilişkin soruya kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “sınırlarımızın güvenliğini için ihtiyaç olan yer ve zamanda gerekenler yapıldı, yapılır” sözlerini hatırlattı.

Kaynaklar, sınır bölgelerine askeri kuvvet takviyesine de “TSK, nerede ihtiyaç varsa oraya birlik kaydırmak suretiyle gerekli tedbirleri alıyor” yanıtını verdi.

Kamışlo’da Rus savaş uçakları

“Kamışlo kentinde Rus uçaklarının konuşlandırıldığına” yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine de kaynaklar, “Sosyal medyada dolaşan bazı görüntüler var. Bu görüntüler sadece o gün için gerçekleştirilen bir faaliyete yönelik. Bir uçağın iniş yapıp daha sonra ayrılmasına ilişkin. Herhangi bir konuşlanma söz konusu değil” açıklamasını yaptı.

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

3 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

4 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

4 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

5 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

5 saat ago