islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7597
ALTIN
2.441,10
BIST
9.919,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Müslüman Devletler Uygurlara Zulme Neden Sessiz?

Müslüman Devletler Uygurlara Zulme Neden Sessiz?

Mirat Haber Ajansı

Müslüman dünya Çin Komünist Partisi’nin Mao döneminin totaliter korkusunu yeniden canlandırdığını, 21. yüzyılın en büyük suçlarından biri gözlerimizin önünde işlendiğini görüyor ancak tepki göstermiyor. Sincan’ın büyük ölçüde Müslüman Uygurlarının sayısını azaltmak için, Komünistler kadınları sterilize etmeye ve doğum kontrol cihazlarıyla donatmaya zorluyor, direnirlerse, devlet gözaltına alınan bir milyon Uygur halkı ve diğer Müslüman azınlıkları “yeniden eğitim” kampları olarak adlandırılan yerlere gönderiyor. Bir BBC soruşturması Çin’in çocukları ailelerinden ayırdığını ve böylece İslam’ı anlamadan büyüdüklerini tespit etti. Kendi kişisel inanç eksiklikleri hakkında konuşmaya cesaret eden veya sanatını onaylamadıkları hiciv çizgi roman sanatçılarının peşinden koşan ateistlere düzenli olarak tepki gösteren İslam ülkeleri, görünüşe göre Müslüman kadınların kitlesel sterilizasyonlarını içlerine sindiriyorlar. Birçok Müslüman ülkede Çin’i eleştirmek kabul edilmiyor.

Muhabirler, Çin’in Hong Kong’da demokrasiyi baskı altına almasını haber yapmakta özgürken olağanüstü riskler almadan Sincan’a yaklaşamadıklarından buradaki olaylar haber olmuyor. Acılarının hiçbir görüntüsü olmadan, milyonlarca insanın dramı karanlıkta fark edilmeyebilir ancak Müslümanların sessizlik içinde acı çekmesinin temel nedenleri, Peygamber’in çizimini yayınlamak için veya benzer önemsiz olaylarda Charlie Hebdo’ya karşı çıkan Müslüman çoğunluktaki ülkelerin sessiz kalmaya karar vermeleridir. İslam Birliği fikrini sadece kendilerine uygun olduğunda kullanıyorlar.

Temmuz 2019’da, Pakistan, Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir ve genellikle inancın savunucusu olarak ortaya çıkan diğer Müslüman çoğunluktaki devletler, Birleşmiş Milletler’de Çin’in “bağımsız uluslararası gözlemcilere izin vermesini” isteyen bir batı hareketini engellemeye yardımcı oldu Sincan bölgesine doğru. İran ara sıra eleştiriler yayınlıyor, ancak Trump yönetimine karşı mücadelesinde Çin’den destek istiyor ve bu nedenle şikayetlerini geri çekiyorlar. Çin artık Birleşmiş Milletler’de daha aktif ve etkili bir ses çünkü pek çok ülke “Yeni İpek Yolu” altyapı programı ile Çin yatırımlarında milyarlarca dolar alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.