islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

MÜSLÜMANLAR ALEYHİNDEKİ CASUSLUK DAVASI…

MÜSLÜMANLAR ALEYHİNDEKİ CASUSLUK DAVASI…
8 Mart 2022 10:16
A+
A-

ABD Yüksek Mahkemesi devlet sırları bahanesiyle FBI lehine karar verdi. 

ABD Yüksek Mahkemesi, 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından ajansı kendilerine casusluk yapmakla suçlayan 3 Müslüman hakkında açılan davada FBI lehine karar verdi.

Yüksek Mahkeme oybirliğiyle, ABD hükümetinin, üç Müslüman bireyin şikayetini incelemekten sorumlu olan mahkemeye, bilgi vermeyi reddetmek için devlet sırlarına başvurma hakkına sahip olduğuna karar verdi.

Cuma günü yayınlanan karar, bir ABD temyiz mahkemesi tarafından 2019 yılında verilen bir kararı ilga ediyor ve davayı incelemeye devam etmesi için dosyayı mahkemeye iade ediyor. Mahkeme, hükümetin gözetleme hususundaki uygulamalarını düzenleyen federal yasalarından birinin, hükümetin dayandığı devlet sırları delilini toplamasına karar vermişti.

Diğer yandan davacıları temsil eden ACLU insan haklarını savunmak için, Yüksek Mahkeme’nin kararını “din özgürlüğünün tehlikeli bir işareti” şeklinde nitelendirerek reddetti. Aynı zamanda “Ama yolun sonunda değiliz.” ve “Mücadeleye devam edeceğiz.”  Sözlerini de ekledi.

Kaliforniya’da yaşayan üç Müslüman da, FBI’ın 2006 ve 2007’de cami cemaati hakkında bilgi toplamak için camilerine bir muhbir yerleştirdiğini doğruluyor. Kendisini yeni Müslüman olmuş biri olarak tanıtan muhbirin telefon numaralarını ve e-posta adreslerini topladığını ve camiye giden birkaç kişiyle yaptığı konuşmaları gizlice kaydettiğini söylediler.

Adam namaz kılanlara bombalamalar ve saldırılarla ilgili sorular sordu, bu da onların endişelerini artırdı ve onu polise ihbar etmelerine neden oldu. Ancak onun federal polisi için çalıştığını öğrendiler. Caminin imamı ve cami cemaatinden iki kişi, dini özgürlükleri ve ayrıcalığı ihlal ettiği iddiasıyla FBI’a dava açtı.

Adalet Bakanlığı, izleme programını Müslüman oldukları için değil, nesnel birtakım başka nedenlerle başlattığını söyledi. Bakanlık, bu nedenleri açıklamayı reddetmek için devlet sırlarına başvurdu ve mahkemelerden davayı düşürmelerini istedi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.