islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5865
EURO
34,8497
ALTIN
2.499,00
BIST
9.699,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Namazla Huzur Bulanlar

Namazla Huzur Bulanlar
26 Eylül 2022 10:16
A+
A-

Namazla Diriliş seferberliğimize hız kesmeden yine ve yeniden devam ediyoruz elhamdülillah… Gücümüz yettiğince davetlere icabet etmeye, konuşmaya, yazmaya çizmeye çalışıyoruz. Gerek namazla ilgili kitaplarımızı okuyan gerekse gerçek ve sanal ortamda konuşmalarınızı dinleyen kardeşlerimizden gelen mesajlar bizi kamçılıyor doğrusu. Bir kişinin namaza başlaması veya namaz bilinci kazanması büyük bahtiyarlık!.. Müsaadelerinizle, bugün bu mesajlardan birkaçını siz okuyucularımla paylaşmak istedim:

Fethiyeli: …On beş yaşındayken Namaz Bir Tevhid Eylemi kitabınızı okumuştum; sonra 2-3 defa daha okudum. Kırk sekiz yaşındayım; hâlâ da o kıymette bir kitap olmadığını düşünüyorum. Rabbimiz ilminizi, cehdinizi daim bereketli kılsın hocam.

Ceyyid: Birkaç yıl önce mkaihl’de bize seminer verip Haydi Namaza kitabınızı hediye etmiştiniz, çok etkilenmiştim. Ne zaman namaz bahsi geçse aklıma geliyorsunuz hocam. Allah hizmetinizi daim etsin.

Delikanlı: Selamünaleyküm Abdullah abi, ben ilahiyat öğrencisiyim. Kitaplarınızdan çok istifade ediyorum. Allah sizden razı olsun, başarılarınızı devamlı kılsın.

Mustafa: Abdullah hocam, gayretlerinizi tebrik ediyorum. Ben cami hocasıyım. Muhterem hocam, Kur’an kursunda, imam hatipte bize derlerdi ki, “namaz kılın, namaz kılın”… Oysa Allah ile konuşmanın, sohbet etmenin namazla olacağı anlatılsa çocuklar namazı daha çok severdi. Önce namazın güzelliklerini hayal ettirmeliyiz. Bir ürünü satmak için ilk önce reklamı yapılır, insanlar beyinlerinde haz duyarlar, daha sonra kendiliğinden gidip o ürünü alırlar. Bu yönden bakalım diye düşünüyorum… Hayalinde, beyninde, ruhunda, kalbinde namazın güzelliklerini algılayan kişi artık söylemeden, lezzet alarak namazını kılar.

Setenay: …Hocam, Allah razı olsun cevabınız için… Bundan sonra namazıma daha çok dikkat edeceğim inşallah. Dosdoğru namaz kılmaya Rabbim yardım etsin…

Eda: Hocam, ben Muş’tan Eda. Birkaç yıl önce gelmiştiniz Muş’a ve ilk katıldığım programdı. Orada namazdan bahsedişiniz hâlâ aklımda. En çok da kitap imzası… Herkesten önce gelmiştim ama beni bekletmiştiniz… Nihayet sıra bana gelince bana tebessüm ederek “Sabrın için Allah razı olsun” demiştiniz.

Fatmanur: Bu Ramazan ayında hemen her gün canlı yayın yaptınız ve ben hepsini izledim. Namazlarımı daha yavaş, her söylediğimi anlayarak ve daha şevkle kılıyorum. Okumak kadar dinlemek de çok etkili bizler için. Allah sizden razı olsun.

Öngörülü: Hocam selamünaleyküm, birkaç gün göremedik, aradık, Allah yokluğunuzu vermesin. Hayırlı günler. Namazlarımı dosdoğru kılmam için dua isterim. Allah’a emanet olun. Saygılar.

Kul: Selamünaleyküm hocam. Yıllardır en son ne zaman sabah namazı kıldığımı hatırlamam; Rabbim bugün nasip etti. Dünyevi olarak içinde bulunduğum zor durumlara karşın birkaç gündür namaz kılma azmimden dolayı ve belki de İnşirah Suresinin mucizesidir; dünden beri kalbimde huzur var. Dua edin…

Dağ: Selamünaleyküm hocam, Rabbim gayretinizi bereketli eylesin ve sizi muvaffak kılsın… Âmin. Duanızı bekliyorum. “Sabah namazı huzurun zirvesidir.”

Ufuk: Selamünaleyküm hocam. Bugün Gaziantep’teki konferansınızı dinledim. Rabbim sizlerden razı olsun. Sizin gibi değerli hocalarımızın sayısını artırsın. Sizi ve bizi Doğru Yolundan ayırmasın.

Abdullah: Selamünaleyküm hocam, böyle eserler kaleme aldığınız için teşekkür ediyorum. Kaleminize, kelâmınıza kuvvet versin Rabbim. Dualarınızı beklerim…

Muvahhid: …Allah bir damla dahi bu iman davasında emeği, teri olanlardan razı olsun. Şu ayete uyarak yaşayanlardan olmak duasıyla: “Bütün insanlar zarardadır, …birbirine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesna” (Asr Suresi). Allah’a emanet olunuz. Rabbim bu yolda gayret edenlerin yolunu açsın.

Vanlı: Hocam, okulumuza gelmiş ve namazı anlatmıştınız. Sözleriniz bugün gibi hatırımda. Namazımı daha çok önemsiyorum ve her namazımı son namazım gibi kılmaya çalışıyorum. Allah sizden razı olsun.

Şüheda: Selamünaleyküm hocam. Bize namazla ilgili konferans vermiştiniz; sonunda sizin yanınıza gelip teşekkür etmiştik bir arkadaşımla. O arkadaşıma ne zaman tesettüre gireceğini sormuştunuz; ‘tesettür nasip olunca da bana haber verirsiniz’ demiştiniz. O kardeş dün tesettüre girdi elhamdülillah. Sizi de haberdar edeyim dedim. Hayırlı günler. (Cevap: Şükürler olsun… Allah o kızımın da senin de ecirlerinizi artırsın; elbiselerinizi “takva libası” eylesin. Selâm ve dualar.)

Abdullah Yıldız

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.