islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Netanyahu İsrail’in Görevde Yargılanan İlk Başbakanı

Netanyahu İsrail’in Görevde Yargılanan İlk Başbakanı
26 Mayıs 2020 20:22
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Filistin topraklarını işgal eden Siyonist devlet İsrail yeni bir skandal yaşıyor. Yıllarca süren soruşturmalar, dokunulmazlık savaşları, Yüksek Mahkeme kararları ve korona gecikmesinden sonra, Binyamin Netanyahu halak karşı yolsuzluk nedeniyle yargılanan ilk görevdeki başbakan olarak tarihe geçti. Netanyahu’nun yargılanması, öngörülebilir gelecek dahilinde alınan tüm hükümet kararlarının üzerinde bir kara bulut olarak havada duracak. Dün başlayan duruşmanın anahtarı, hakimlerin duruşmayı ne kadar hızlı veya yavaş yürüteceklerini kararı olacak. Yargılamanın, Netanyahu’nun Benny Gantz’a Kasım 2022’de planlanan başbakanlık koltuğunu bırakması ve bu devirden sonra Netanyahu’nun statüsünün ne olacağı üzerinde büyük etkisi olabilir. Yargılanan diğer sanıklar Şaul Eloviç ve eşi Iris ile Arnon Mozes. Netanyahu’nun duruşmaya katılmaktan muafiyet talebine rağmen fiziksel olarak mahkemeye gelmek zorunda bırakıldı. Davaya bakan Genel Savcı Yardımcısı Liat Ben Ari’ye yönelik tehditler nedeniyle ekstra güvenlik koruması sağlandı.

Netanyahu, Shaul Elovitch’in Walla haber portalında kendisine olumlu bir yer vermesi ve hükümet politikalarını övmesi karşılığında onun Bezeq Şirketi lehine 509 milyon dolarlık devlet yardımı sağlamakla suçlanıyor. Netanyahu için bu zor bir durum, çünkü iki eski yardımcısı olan tanıklar Şlomo Filber ve Nir Hefetz tarafından suçlanıyor. Başka bir vakada, Netanyahu, iş ve kişisel-yasal girişimler karşılığında, zengin Arco Milchan’dan servet değerinde hediye almakla suçlanıyor. Suçlama, başbakanın menfaat çatışması halinde kalması, çünkü gerçek bir rüşvet kanıtlanamamakta. Yine de çoğu hukuk uzmanı tarafından en az yarı yarıya suçlu çıkma ihtimali görülüyor. Medya rüşvet suçlamalarını da içeren ayrıca üçüncü bir dava daha var. Pazar günkü duruşma çoğunlukla teknik yönlü oldu, avukatlar savcılığın savunmaya daha fazla belge aktarması gerekip gerekmediği konusunda tartıştılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.