islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4208
EURO
34,6292
ALTIN
2.494,86
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Nijerya’da Terör Güç Gösterisinde 12 Ölüm

Nijerya’da Terör Güç Gösterisinde 12 Ölüm

Mirat Haber Ajansı

Pazar günü Nijerya’nın kuzeybatı Kaduna eyaletinde iki topluma düzenlenen hafta sonu saldırılarında hayatta kalanlar en az 12 kişinin öldüğünü bildirdi. Katliamdan kurtulanlara göre, bazı silahlı kişiler Cuma ve Cumartesi günleri Giwa yerel yönetiminde Kidandan ve Kadal yerleşimlerini ateş açarak işgal ettiler. Cuma öğleden sonra Kidandan’a saldırdılar ve üç kişiyi öldürdüler. Dört kişi de yaralandı. Silahlı kişiler Cumartesi günü Kadai’ye de yayılarak o bölgede terör hakimiyeti kurdular. Kadai köyünde dokuz kişiyi öldürdüler ve yaralanan dört kişinin durumu kritik. Bölgenin Nijerya’nın ana yerleşimlerine uzaklığı nedeniyle saldırılarla ilgili bilgiler Pazar öğlen saatlerine kadar bilinmiyordu.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari, bölgedeki aralıksız silahlı haydut saldırılarının ardından özel operasyon için Mart ayında ülkenin kuzeybatı bölgesine askeri birlikler konuşlandırmıştı. Afrika’nın en kalabalık ve en önemli ülkelerinden ikiyüz ile üçyüz milyon arasında tam nüfusu bilinmeyen, doğal zenginlikleri ölçülemeyen, petrol kaynağı, kaos ve mafyanın hüküm sürdüğü Nijerya’da dört ana ulus, yüzlerce etnik grup ve hemen hemen yarı yarıya Müslüman ve Hristiyan dini etkisi var. Geleceğin ülkesi olarak görülen Nijerya’nın kıtada önemli bir yer edinme ihtimaline karşı Boko Haram gibi çok sayıda radikal örgüt kuruldu ve bunlar özellikle Müslüman halka saldırıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.