islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5877
EURO
34,8539
ALTIN
2.496,12
BIST
9.657,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Obama Suriye trajedisinin üstesinden gelemediğini itiraf etti

Obama Suriye trajedisinin üstesinden gelemediğini itiraf etti

Mirat Haber Ajansı

Eski ABD Başkanı Barack Obama, başkanlığı sırasında “Suriye trajedisi” ile baş edemediğini itiraf etti. Alman kanalı NTV’ye Çarşamba günü verdiği röportajda Obama, dış politika alanında Suriye’deki trajedinin kendisine gerçek bir acı vermeye devam ettiğini söyledi. 2011 yılında birçok Arap ülkesinde yaşanan olaylarda endişelerinin başında Mısır, ardından Libya geliyordu ve bundan sonra Suriye krizi daha da kötüleşmeye başladı. Uluslararası toplumu Suriye’nin çöküşüne izin vermemeye ikna edemediğini söyledi. Obama, Suriye’nin başarısızlığının, devam eden insanlık trajedisinin nedeni olduğu için vicdanını yaralamaya devam ettiğini söylüyor.

Obama, Suriye’ye kara kuvvetleri göndermeyi reddetmesinin ardından ABD’de ve yurtdışında ciddi eleştirilere maruz kaldığını kabul ederek, birçok kişinin bu durumu olumsuz gördüğüne dikkat çekti. Başarısızlığından Demokrat Parti’yi sorumlu tuttu. Yeniden seçildikten sonra bile Senato’da çoğunluk elde edemediklerini söylüyor. Bu yüzden bazı kanunları geçirmesi zorlaştı. Obama’nın 2016’da sona eren ikinci döneminde yarım milyondan fazla Suriyelinin ölümünden Beşar Esad rejiminin sorumlu olduğu bildirildi. Ayrıca rejim, Suriye’nin pek çok yerinde yüz binlerce insanı kuşatma altına da aldı. Suriye rejimi, ülke içinde ve yurt dışında milyonların yerinden edilmesine neden olmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.