islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5459
EURO
35,0080
ALTIN
2.427,35
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Ölüm Haberlerim Abartılıdır: Kim Jong-Un Geri Döndü

Ölüm Haberlerim Abartılıdır: Kim Jong-Un Geri Döndü
4 Mayıs 2020 12:01
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un bir kalp ameliyatı geçirdiği, sonra ciddi şekilde hastalandığı, öldüğü ya da bitkisel hayatta olduğu, hatta yerine geçmek isteyenler arası iç savaş başladığına dair dünya medyasında strateji uzmanlarının spekülasyonları, hatta Türk sosyal medyasında “Yiğit Kim’in ardından” ağıt yazılarına rağmen üç hafta sonra ortaya çıkması pek çok kişiyi üzdü. Kim’le ilgili uzmanların ve istihbaratçıların yanılgıları analizlerin gerileyen kalitesi konusunda da uyarılar vermekte.

Kuzey Kore devlet haber ajansı KCNA, Kim’in başkent Pyongyang’ın kuzeyinde Sunçon’da bir gübre fabrikasının açılışına katıldığını gösteren fotoğraflar ve video haber filmi yayınladı. Resmi Rodong Sinmun gazetesinin web sitesinde yayınlanan fotoğraflarda ve televizyondaki görüntülerde Kim’in gülümsediğini ve yardımcılarla konuştuğunu, şakalaştığını ve fabrikayı gezdiğini gösteriyor. Kuzey Kore lideri en son 11 Nisan’da bir İşçi Partisi politbüro toplantısına başkanlık ettiği zaman kamuoyunda görülmüştü. Devlet medyası, bu tarihten iki haftadan fazla bir süre Kim’in tek bir fotoğrafını yayınlamadı, ancak diğer dünya liderlerine gönderilen diplomatik mesajlar da dahil olmak üzere günlük rutininin raporlarını taşıdı.

İlk kez ülkenin siyasi takvimindeki en önemli olayı olan büyükbabasının ve Kuzey Kore’nin kurucusu Kim İl-Sung’un doğum günü törenlerini kaçırdığı 15 Nisan gününden sonra nerede olduğu hakkındaki spekülasyonlar hız kazanmış ve kesin olarak öldüğü iddia edilmişti. Daha önce de ortadan kaybolduğunda benzer iddialarda bulunuldu. Geçen yıl Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimukhammedov için de medyaya bir süre çıkmayınca ölüm yargısı konmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.