islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5629
EURO
34,7123
ALTIN
2.410,49
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Özbekistan’dan Kırgızistan’a Otobüs Jesti

Özbekistan’dan Kırgızistan’a Otobüs Jesti
5 Kasım 2022 09:00
A+
A-

Geçtiğimiz hafta Özbekistan’ın Kırgızistan’a 50 otobüs armağan ettiği öğrenildi. UPL 24’ün haberini bir çok kaynak doğruladı. ISUZU marka araçların Oş Belediyesi’ne armağan edilmesi önemli bir adım olarak görülüyor. Zira bundan oniki yıl öncesinde Oş bölgesinde tırmanan gerilimlerin ardından Kırgız-Özbek çatışmaları bir nevi savaşa dönüşmüştü ve uluslararası bir kriz çıkmıştı. Bölgenin etnik yapısının da karma olmasının yanı sıra iki kardeş devletin yakınlaşması olarak da görülebilecek bu hadise Türk Dünyası için oldukça önemli bir gelişme.

Özbek-Kırgız Kalkınma Fonu ( Узбекско-кыргызскому фонду развития (УКФР) ) tarafından oluşturulan arz nihayetinde gerçekleşti. Oş Belediye Başkanı Almaz Mambetov ise teslimatı gerçekleşen bu araçlar sayesinde dört adet yeni ulaşım rotası oluşturabileceklerini bildirdi.

Her birinin maliyeti yaklaşık 37 bin dolar olan araçların önümüzdeki günlerde seyir halinde olacağı ifade edildi. Yerel halk içinse bu adım bölgedeki toplu taşıma faaliyetleri için yerinde bir adım olarak karşılanıyor.

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.