ÖZGÜR ÖZEL: HEPİMİZ HACI TORUNUYUZ

Her fırsatta İslam’ı eleştiren ve çok kısa süre önce okul öncesi din eğitimini “Ortaçağ zihniyeti” olarak niteleyen CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP genel başkanlığa aday olunca birden ağız değiştirdi.

Katıldığı bir televizyon programında CHP’lilerinde muhafazakar ailelerden geldiğini söyledi ve “Hacı torunlarıyız hepimiz. CHP‘lilerde anneannesi hacı olan, dedesi beş vakit namazında olan kişiler var” dedi.

HABER YORUM

Öncelikle yazımıza, Sayın Özgür Özel’in CHP genel Başkanlığına adaylığı hayırlı olsun demekle başlamak istiyoruz.

Bizler Özgür Özel’i, İslam’a ve Müslümanlara muhalif kişiliğiyle tanıdık. Eğer yanlış tanıdıysak burada ki kabahat bizde değil, Özgür Özel’in kendisindedir. Eğer doğru tanıdıysak ki doğru tanıdığımız kanaatindeyiz, Özgür Özel’in “bizlerde hacı torunlarıyız” sözüne maalesef itibar edemiyoruz.

Zira hacı ya da hoca torunu olmaları, Özgür Özel’e  bu dünyada bir meziyet yüklemeyeceği gibi ahiret hayatında da bir fayda sağlamayacaktır. Ahirette herkes, günahı da kusuru da boynunda asılı bir şekilde Allah’ın huzuruna çıkacaktır.

“Biz, her insanın kuşunu (işlediklerini, yaptıklarını) kendi boynuna doladık, kıyamet gününde onun için açılmış olarak önüne konacak bir kitap çıkarırız.” (İsra 13)

Bu sebepledir ki, Muhafazakar bir kesimden gelmeniz İslam’a ve Müslümanlara saldırmanıza, küçük ve hakir görmenize, “Ortaçağ zihniyeti” diyerek eleştirmenize mani olmuyorsa, Muhafazakar bir kesimden gelmenizin ahiret hayatında size, olumlu bir yansıması olmayacaktır.

Bu söylem, sokakta konuşulan avam bir söylemdir ve CHP’nin Genel başkanlığına soyunan birine hiç yakışmamıştır.

Ne hikmetse, seçim zamanlarında  “Benim dedem hacı, annem başörtülü” diyenler, seçimden sonra sizin söylemlerinizden de gaz alarak, sakakta ya da toplu taşım araçlarında başörtülü insanlara sözlü ve fiili saldırıda bulunabiliyorlar. Bunun tek müsebbibi, sizin gibi bir öyle konuşan bir böyle konuşan siyasetçilerdir.

Ne garip değil mi? Siz böyle konuşunca dini siyasete alet etmiş olmuyorsunuz, ama on yıllarca İslam davasına gönül vermiş ve başörtülülere sahip çıkmış olanlar bunu yaptıkları için dini siyasete alet etmiş oluyorlar.

Buradan bir çağrı yapmak istiyoruz. Sizin bulunduğunuz ama bir türlü fark etmek istemediğiniz Ortaçağ karanlığından çıkmak için Kur’an’ın evrensel barış ilkelerine ihtiyacınız var. “Buna ihtiyacımız yok” diyorsanız, kusura bakmayın bu milleti yuvarlak laflar ile oyalamaya zinhar hakkınız yoktur.

MİRATHABER.COM

 

 

Recent Posts

  • Gündem

Gazze Konusunda Mısırlı Gazeteciden Çarpıcı Eleştirisi

Gazze Konusunda Mısırlı Gazeteci Mu'tez Matar'dan Çarpıcı Eleştirisi Müslümanların suskunluğu, Mısırlı gazeteci Mu’tez Matar'ı çileden…

9 saat ago
  • Gündem

İngiliz Milletvekili Sultana: İsrail’e Silah Satışını Durdurun

İngiliz Milletvekili Sultana: İsrail'e Silah Satışını Durdurun İngiliz Milletvekili Sultana, Gazze'deki Krizin bir an önce…

9 saat ago
  • Gündem

SGK’dan Müjde: 47 İlaç Daha Geri Ödeme Listesine Alındı

SGK'dan Müjde: 47 İlaç Daha Geri Ödeme Listesine Alındı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son olarak…

10 saat ago
  • Gündem

Üniversite Eylemleri İsrail’in Sonunu Getirecek

Üniversite Eylemleri İsrail'in Sonunu Getirecek Amsterdam Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin'e Destek Gösterisi: İsrail Politikaları Protesto Ediliyor.…

11 saat ago
  • Gündem

Bazı AB Ülkeleri, 21 Mayıs’ta Filistin Devletini Tanımaya Hazırlanıyor.

Bazı AB Ülkeleri, 21 Mayıs'ta Filistin Devletini Tanımaya Hazırlanıyor: İrlanda ve İspanya Öncülük Ediyor Bazı…

12 saat ago
  • Makale

AVRUPA İSLAMLAŞMAYA FRANSA’DAN BAŞLAYACAK (ENDİŞE!)

Kendine özgü laiklik anlayışıyla din ve devletin kesin hatlarla birbirinden ayrıldığı Fransa’da, 1950’lerde inşa edilen…

13 saat ago