islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

ÖZGÜR ÖZEL: HEPİMİZ HACI TORUNUYUZ

ÖZGÜR ÖZEL: HEPİMİZ HACI TORUNUYUZ
19 Eylül 2023 16:00
A+
A-

Her fırsatta İslam’ı eleştiren ve çok kısa süre önce okul öncesi din eğitimini “Ortaçağ zihniyeti” olarak niteleyen CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP genel başkanlığa aday olunca birden ağız değiştirdi.

Katıldığı bir televizyon programında CHP’lilerinde muhafazakar ailelerden geldiğini söyledi ve “Hacı torunlarıyız hepimiz. CHP‘lilerde anneannesi hacı olan, dedesi beş vakit namazında olan kişiler var” dedi.

HABER YORUM

Öncelikle yazımıza, Sayın Özgür Özel’in CHP genel Başkanlığına adaylığı hayırlı olsun demekle başlamak istiyoruz.

Bizler Özgür Özel’i, İslam’a ve Müslümanlara muhalif kişiliğiyle tanıdık. Eğer yanlış tanıdıysak burada ki kabahat bizde değil, Özgür Özel’in kendisindedir. Eğer doğru tanıdıysak ki doğru tanıdığımız kanaatindeyiz, Özgür Özel’in “bizlerde hacı torunlarıyız” sözüne maalesef itibar edemiyoruz.

Zira hacı ya da hoca torunu olmaları, Özgür Özel’e  bu dünyada bir meziyet yüklemeyeceği gibi ahiret hayatında da bir fayda sağlamayacaktır. Ahirette herkes, günahı da kusuru da boynunda asılı bir şekilde Allah’ın huzuruna çıkacaktır.

“Biz, her insanın kuşunu (işlediklerini, yaptıklarını) kendi boynuna doladık, kıyamet gününde onun için açılmış olarak önüne konacak bir kitap çıkarırız.” (İsra 13)

Bu sebepledir ki, Muhafazakar bir kesimden gelmeniz İslam’a ve Müslümanlara saldırmanıza, küçük ve hakir görmenize, “Ortaçağ zihniyeti” diyerek eleştirmenize mani olmuyorsa, Muhafazakar bir kesimden gelmenizin ahiret hayatında size, olumlu bir yansıması olmayacaktır.

Bu söylem, sokakta konuşulan avam bir söylemdir ve CHP’nin Genel başkanlığına soyunan birine hiç yakışmamıştır.

Ne hikmetse, seçim zamanlarında  “Benim dedem hacı, annem başörtülü” diyenler, seçimden sonra sizin söylemlerinizden de gaz alarak, sakakta ya da toplu taşım araçlarında başörtülü insanlara sözlü ve fiili saldırıda bulunabiliyorlar. Bunun tek müsebbibi, sizin gibi bir öyle konuşan bir böyle konuşan siyasetçilerdir.

Ne garip değil mi? Siz böyle konuşunca dini siyasete alet etmiş olmuyorsunuz, ama on yıllarca İslam davasına gönül vermiş ve başörtülülere sahip çıkmış olanlar bunu yaptıkları için dini siyasete alet etmiş oluyorlar.

Buradan bir çağrı yapmak istiyoruz. Sizin bulunduğunuz ama bir türlü fark etmek istemediğiniz Ortaçağ karanlığından çıkmak için Kur’an’ın evrensel barış ilkelerine ihtiyacınız var. “Buna ihtiyacımız yok” diyorsanız, kusura bakmayın bu milleti yuvarlak laflar ile oyalamaya zinhar hakkınız yoktur.

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.