islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
47,1634
EURO
53,9889
ALTIN
6.093,10
BIST
13.981,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Açık
31°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C

Özgürlük Pahalı Olabilir ama ABD’nin Kuklası Olmaktan iyidir

Özgürlük Pahalı Olabilir ama ABD’nin Kuklası Olmaktan iyidir

Özgürlük pahalı olabilir ama ABD’nin kuklası olmaktan iyidir

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Avrupa’nın savunma kapasitesini güçlendirmesi ve kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini vurguladığı konuşmasında sert mesajlar verdi.

Meloni, “Biz kimsenin uşağı değiliz; özgürlüğün bir bedeli var” diyerek başladığı konuşmasında, son seksen yıldır Avrupa’nın güvenliğini Amerika Birleşik Devletleri’ne emanet ettiklerini ve bunun karşılıksız olduğunu sandıklarını, ancak durumun hiç de öyle olmadığını ifade etti. “Bedeli şartlanmak oldu” diyen Meloni, özgürlüğün pahalı bir bedeli olduğunu ancak bunun ABD’nin kuklası olmaktan çok daha iyi olduğunu belirtti.

ABD’li siyasetçi Donald Trump’ın ABD’nin Avrupa’dan elini çekebileceği yönündeki görüşlerine atıfta bulunan Meloni, Avrupa’nın artık kendi başına ayakta duran, ABD kadar güçlü ve saygın bir NATO ayağı inşa etmesi gerektiğini savundu. İtalya Başbakanı, bu sayede Avrupa’nın dünyayla kendi haysiyetiyle masaya oturabileceğini vurguladı.

Meloni konuşmasında muhalefeti de eleştirerek, kendilerini ABD’ye bağımlı olmakla suçlayanların, aslında yine ABD’den Avrupa’yı “kolları altına almasını” beklediğini iddia etti. Bu tutumu “patron seviciliği” olarak nitelendiren Meloni, geçmişte Moskova’ya, ardından Paris, Berlin ve Brüksel’e, son olarak da Demokratlar döneminde ABD’ye duyulan bu ihtiyacın bir alışkanlık olduğunu ifade etti.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.