islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5304
EURO
34,8798
ALTIN
2.441,91
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

Özlem Türeci ve Uğur Şahin’den Salgınla ilgili Gelişmeler

Özlem Türeci ve Uğur Şahin’den Salgınla ilgili Gelişmeler
11 Aralık 2021 12:46
A+
A-

Pfizer/BioNTech aşısını geliştiren Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, açıklama yaptı. Uğur Şahin pandemide son durumla ilgili “Güvendeyiz diyemem fakat çok daha rahat bir konumdayız” dedi.

Tıp tarihinde mRNA teknolojisine sahip koronavirüs aşısıyla dikkat çekici bir başarıya imza atan ve kısa bir süre içinde aşı geliştirmeyi başaran Özlem Türeci ve Uğur Şahin salgınla ilgili açıklamalar yaptı.

“VİRÜSÜN SONSUZA DEK NASIL EVRİM GEÇİRECEĞİNİ ÖNGÖREMEZDİK”

Omicron varyantına karşı bir aşı geliştirmek için kolları sıvadıklarını belirten Özlem Türeci, “Biz asla, ‘görevimiz tamamlandı ve hedefimize ulaştık’ demedik. Virüsün sonsuza dek nasıl evrim geçireceğini öngöremezdik. Şaşırmadık” ifade etti.

“AZALMIŞ KORUMA, HİÇ KORUMADAN İYİDİR”

Uğur Şahin, “Ben de şaşırmadım. Omicron, Alfa ve Beta varyantıyla kıyaslayınca çok daha farklı bir hikaye ve daha çok endişe verdi. Biz, virüsle yaşamaya devam edeceğimizi ve bunun yeni normal olduğunu söyledik. Ve şimdi bu yeni normali yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“ELİMİZDE YAŞLILARDA ÖLÜMÜ BÜYÜK ÖLÇÜDE AZALTACAK BİR ALET VAR”

Uğur Şahin, “Azalmış koruma oranının hiç korumadan daha iyi olduğunu hatırlamak gerek. Bu hastalık artık korkutucu değil. Elimizde yaşlılarda ölümü büyük ölçüde azaltacak bir alet var. Güvendeyiz diyemem fakat çok daha rahat bir konumdayız” ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.