islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5548
EURO
34,8355
ALTIN
2.431,60
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Pakistan Başbakanı 3 günlük Suudi Arabistan ziyaretine yapıyor

Pakistan Başbakanı İmran Han, Veliaht Prens Muhammed Bin Salman’ın daveti üzerine Suudi Arabistan’a üç günlük resmi bir ziyaret yapacağını açıkladı.

Pakistan Başbakanı 3 günlük Suudi Arabistan ziyaretine yapıyor

Pakistan Başbakanı İmran Han, Veliaht Prens Muhammed Bin Salman’ın daveti üzerine Suudi Arabistan’a üç günlük resmi bir ziyaret yapacağını açıkladı.

Mirat Haber Ajansı

Pakistan Başbakanı İmran Han, Veliaht Prens Muhammed Bin Salman’ın daveti üzerine Suudi Arabistan’a üç günlük resmi bir ziyaret yapacağını açıkladı. Kendisine Dışişleri Bakanı Shah Mahmood Qureshi ve diğer Kabine üyeleri de dahil olmak üzere üst düzey bir heyet eşlik edecek. Dün yapılan açıklamaya göre, Suudi liderliğiyle istişarelerde Pakistanlı işgücü için ekonomik, ticaret, yatırım, enerji, iş fırsatları ve Pakistan diasporasının refahı dahil olmak üzere tüm ikili işbirliği alanları ele alınacak. Han, krallıkta kaldığı süre boyunca İslam İşbirliği Teşkilatı genel sekreteri Yousef Al-Othaimeen, Mekke ve Medine’deki iki kutsal caminin imamlarıyla da görüşecek.

Saudi Crown Prince gives his private jet to Pakistan PM Imran Khan for U.S.  travel - The Hindu

Pakistan’ın genelkurmay başkanı General Qamar Javed Bajwa, sivil ve askeri liderlerle görüşmek üzere Suudi Arabistan’da bulunuyor. Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı General Fayiadh Bin Hamed Al Rowaily ile Çarşamba günü Riyad’da bir araya geldi. Ziyaretler, Pakistan’ın Yemen’deki Riyad önderliğindeki savaşa katılmayı reddetmesi ve krallığın ılımlılığı da dahil olmak üzere, son yıllarda bir dizi olayla gerilen iki uzun süreli müttefik arasındaki bağları düzeltmeye yönelik devam eden çabaların bir parçası olarak görülüyor.

İslamabad’ın uzun süredir devam eden Keşmir anlaşmazlığı konusundaki duruşuna destek. Suudi Arabistan, 2018’de azalan yabancı rezervlerini desteklemek için Pakistan’a 6 milyar dolarlık bir finansal paket uzattı. Ancak ilişkiler, İslamabad’ın yumuşak kredinin bir kısmını Riyad’a geri ödemek için Pekin’den 1 milyar dolar borç almak zorunda kaldığı ölçüde kötüleşti. Önceki vesilelerle Riyad ya krediyi devretmiş ya da hibeye dönüştürmüştü. Suudi Arabistan, iki milyondan fazla Pakistanlıya ev sahipliği yapıyor ve Pakistan’a yapılan en büyük havale kaynağı olmaya devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.