PAPA’DAN İSRAİL’E GÜÇLÜ BİR TOKAT

Papa’nın İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları için “terör” ifadesini kullandığı iddia edildi.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile yaptığı özel telefon görüşmesinde, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları için “terör” ifadesini kullandığı iddia edildi.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un ekim ayı sonuna doğru İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile yaptığı özel telefon görüşmesinde, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları için “terör” ifadesini kullandığı iddia edildi.

Washington Post’un adını açıklamak istemeyen üst düzey bir İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberinde, Papa ile Herzog arasında yapılan ve içeriği kamuoyuyla paylaşılmayan telefon görüşmesine ilişkin bilgi verildi.

Görüşmede Herzog’un Gazze’de “kendilerini savunmak için gerekeni yaptıklarını” vurguladığı, Papa’nın ise yaşananlardan sivillerin sorumlu tutulmaması gerektiğini söylediği belirtildi.

İsrail’in kamuoyuna açıklanmayacak kadar “kötü” bulduğu iddia edilen bu görüşmede Papa’nın Herzog’a “Teröre terörle karşılık vermek yasak.” dediği ve İsrail’i “Gazze’de yaptıkları” konusunda uyardığı öne sürüldü.

Vatikan’dan Washington Post’a yapılan açıklamada ise Papa ile Herzog arasında bir telefon görüşmesi yapıldığı kabul edilirken, Papa’nın İsrail’in Gazze’deki saldırılarını açıkça “terörizm” olarak nitelendirip nitelendirmediğine ilişkin bilgi verilmedi.

Açıklamada, telefon görüşmesinin, aynı günlerde gerçekleşen diğer görüşmeler gibi “bölgedeki durumunun ciddiyetini ve kapsamını” kontrol altına almaya yönelik çabalar bağlamında yapıldığı kaydedildi.

İsrail Cumhurbaşkanlığı Ofisinden bir sözcü de konuya ilişkin yorum yapmayı reddederek, “Özel görüşmeler hakkında konuşmuyoruz.” ifadesini kullandı.

HABER YORUM

Papa’nın İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile yaptığı özel telefon görüşmesinde, Gazze’ye yönelik saldırıları için “terör” ifadesini kullanması, Siyonistlere atılmış büyük bir tokattır.

Siyonist İsrail’in bu saldırıları başlatırken, dünya halklarından gelebilecek tepkileri hiç hesaba katmadığını, gelen tepkiler karşısında da afalladığını artık biliyoruz.

Katoliklerin Ruhani lideri Papa’nın, İsrail Cumhurbaşkanıyla yaptığı telefon görüşmesinde, “Gazze saldırılarını terör olarak nitelemesi” Hıristiyan dünyasında karşılık bulmaktadır ve de bulacaktır.

Bu sefer İsrail ne yaparsa yapsın, üzerinde zaten olan işgalci ve katil damgasını atamayacak ve de yaptıklarıyla bunu perçinlemiş olacak…

İşgalcisin İsrail!

Katilsin İsrail!

Bebekleri dahi katledecek kadar da canisin İsrail!

Ve, terör örgütüsün İsrail!

MİRATHABER.COM

 

 

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

BÖYLESİ BİR FUTBOLUN ÜLKEMİZE NE FAYDASI VAR?

Üç çeyrek asırlık gazete Hürriyet’te pek az olan istisnalar dışında dişe dokunur ve topluma yararlı…

9 saat ago
  • Gündem

İMANI OLMAYANIN UTANMASI OLMAZ

Önce haberi, sonra da mutlaka yorumumuzu okuyalım: Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final…

10 saat ago
  • Gündem

VAHDETTİN VATAN SEVER BİR KAHRAMANDI (II)

Osmanlı devletinin son Padişahı Vahdettin dönemini, siyasi ve ideolojik zeminde değil de, tarihi gerçekler noktasında…

11 saat ago
  • EĞİTİM

BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI 17 MAYIS 2024 Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Aile…

12 saat ago
  • Gündem

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Kimdir?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Kimdir? Hukukçu ve Din Adamı Olarak İbrahim Reisi'nin Hayatı Hukukçu ve…

13 saat ago
  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “Biz geceyi ve gündüzü”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

14 saat ago