islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4565
EURO
34,7891
ALTIN
2.428,15
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

PAPA’DAN İSRAİL’E GÜÇLÜ BİR TOKAT

PAPA’DAN İSRAİL’E GÜÇLÜ BİR TOKAT
2 Aralık 2023 10:00
A+
A-

Papa’nın İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları için “terör” ifadesini kullandığı iddia edildi.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile yaptığı özel telefon görüşmesinde, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları için “terör” ifadesini kullandığı iddia edildi.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un ekim ayı sonuna doğru İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile yaptığı özel telefon görüşmesinde, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları için “terör” ifadesini kullandığı iddia edildi.

Washington Post’un adını açıklamak istemeyen üst düzey bir İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberinde, Papa ile Herzog arasında yapılan ve içeriği kamuoyuyla paylaşılmayan telefon görüşmesine ilişkin bilgi verildi.

Görüşmede Herzog’un Gazze’de “kendilerini savunmak için gerekeni yaptıklarını” vurguladığı, Papa’nın ise yaşananlardan sivillerin sorumlu tutulmaması gerektiğini söylediği belirtildi.

İsrail’in kamuoyuna açıklanmayacak kadar “kötü” bulduğu iddia edilen bu görüşmede Papa’nın Herzog’a “Teröre terörle karşılık vermek yasak.” dediği ve İsrail’i “Gazze’de yaptıkları” konusunda uyardığı öne sürüldü.

Vatikan’dan Washington Post’a yapılan açıklamada ise Papa ile Herzog arasında bir telefon görüşmesi yapıldığı kabul edilirken, Papa’nın İsrail’in Gazze’deki saldırılarını açıkça “terörizm” olarak nitelendirip nitelendirmediğine ilişkin bilgi verilmedi.

Açıklamada, telefon görüşmesinin, aynı günlerde gerçekleşen diğer görüşmeler gibi “bölgedeki durumunun ciddiyetini ve kapsamını” kontrol altına almaya yönelik çabalar bağlamında yapıldığı kaydedildi.

İsrail Cumhurbaşkanlığı Ofisinden bir sözcü de konuya ilişkin yorum yapmayı reddederek, “Özel görüşmeler hakkında konuşmuyoruz.” ifadesini kullandı.

HABER YORUM

Papa’nın İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile yaptığı özel telefon görüşmesinde, Gazze’ye yönelik saldırıları için “terör” ifadesini kullanması, Siyonistlere atılmış büyük bir tokattır.

Siyonist İsrail’in bu saldırıları başlatırken, dünya halklarından gelebilecek tepkileri hiç hesaba katmadığını, gelen tepkiler karşısında da afalladığını artık biliyoruz.

Katoliklerin Ruhani lideri Papa’nın, İsrail Cumhurbaşkanıyla yaptığı telefon görüşmesinde, “Gazze saldırılarını terör olarak nitelemesi” Hıristiyan dünyasında karşılık bulmaktadır ve de bulacaktır.

Bu sefer İsrail ne yaparsa yapsın, üzerinde zaten olan işgalci ve katil damgasını atamayacak ve de yaptıklarıyla bunu perçinlemiş olacak…

İşgalcisin İsrail!

Katilsin İsrail!

Bebekleri dahi katledecek kadar da canisin İsrail!

Ve, terör örgütüsün İsrail!

MİRATHABER.COM

 

 

ETİKETLER: İsrail, Manşet, PAPA, terör