Gündem

Paşinyan’dan Azerbaycan’ı Nahçıvan’a Bağlayacak Demiryoluyla İlgili Açıklama!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan’ı Ermeni topraklarından geçerek Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ne bağlayacak demiryoluyla ilgili anlaşmanın imzalanması gerektiğini söyledi. Ermenistan parlamentosunda vekillerin soruların yanıtlayan Paşinyan, Dağlık Karabağ’da açılması planlanan demiryolu hakkında “Bunun yasal olarak kayıt altına alınması, kağıt üzerinde imzalanması gerekiyor” dedi.

Ermenistan’ın Azerbaycan ve Rusya’ya karayollarının açılmasıyla ilgili teklifler de sunduğunu dile getiren Paşinyan, Azerbaycan’dan olumlu yanıt almaları halinde karayollarının yenilenmesi ve inşasıyla ilgili çalışmaları yürütmeye hazır olduklarını vurguladı.

Dağlık Karabağ’da ulaşım hatları açılması konusu, Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan liderlerinin Dağlık Karabağ’daki çatışmaların sona erdirilmesine ilişkin olarak 9 Kasım 2020’de vardıkları anlaşmada yer almıştı. Anlaşmanın 9. maddesinde “Bölgedeki tüm ekonomi ve ulaşım bağlantıları üzerindeki blokaj kaldırılır. Ermenistan Cumhuriyeti insanların, araçların ve kargoların her iki yönde sorunsuz şekilde seyahat etmesinin organizasyonu amacıyla Azerbaycan Cumhuriyeti’nin batı bölgeleri ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasındaki ulaşımın güvenliğini garanti eder. Ulaşımın kontrolü, Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) Sınır Birimi organları tarafından gerçekleştirilir. Tarafların mutabakatı ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ni Azerbaycan’ın batı bölgelerine bağlayan yeni ulaşım yollarının inşası sağlanacaktır” ifadelerine yer verilmişti.

‘AZERBAYCAN’LA BARIŞ ANLAŞMASI İMZALAMAYI, TÜRKİYE’YLE DİPLOMATİK İLİŞKİLER KURMAYI HEDEFLİYORUZ’ 

Paşinyan, hükümet olarak hedeflerinin Azerbaycan’la barış anlaşması imzalamak ve Türkiye’yle diplomatik ilişkiler kurmak olduğunu belirtti. Paşinyan sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümetimizin hedefi, Azerbaycan’la barış anlaşması imzalamak ve Türkiye’yle diplomatik ilişkiler kurmak. Müzakerelere hazırız. Müzakerelerin formatını daha önce söyledik, bu biliniyor.”

‘TÜRKİYE’DEN OLUMLU SİNYALLER ALIYORUZ’ 

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan da, Türkiye ve Ermenistan’ın özel temsilcilerinin ikinci görüşmesinin 24 Şubat’ta Viyana’da gerçekleşeceğini kaydederek “Bu görüşmede, özel temsilciler arasında devlet sınırının açılmasına ve diplomatik ilişkiler kurulmasına yönelik kapsamlı müzakerelere başlanacağını umuyoruz. Ankara’dan olumlu sinyaller alıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

6 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

7 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

7 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

7 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

8 saat ago