PEDRO SANCHES FİLİSTİN’İ TANIMA ZAMANI GELDİ!

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’den Filistin başkenti Gazze’de yaşanan olaylar adına güzel bir çıkış geldi. Mısır’da resmi ziyarette bulunan Pedro Sanchez, basın açıklamasında sözlerine şöyle devam etti:

“Uluslararası toplumun ve Avrupa Birliği’nin artık Filistin devletini tanımasının zamanı geldi. Buna değer ve önemli olan bir şey. Bunu AB ile birlikte yapmalıyız ama AB, Filistin devletini tanımazsa İspanya kendi kararını alacaktır”

Pedro Sanchez,  İspanya Meclisinde geçen hafta hükümetinin güvenli oturumunda yaptığı konuşmada da bu konuda açıklamalarda bulunmuş ve yeni kurulan hükümetin önceliklerinden birinin Filistin devletinin tanınması olacağını söylemişti.

Filistin’in tanıyacaklarını İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya da ileten Sanchez, ayrıca “İsrail’in kendini savunma hakkı olduğunu ancak Gazze’deki insanlık felaketinin acil olarak durdurulması gerektiğini” vurgulamıştı.

Konu hakkında “Filistin’de yüzbinlerce insanın çektiği korkunç acılar dehşet verici.” Yorumunu yapan Sanches,  İsrail ve Gazze arasında kalıcı ateşkes sağlanması halinde, iki devletli çözüm temeline dayalı Uluslararası barış konferansı düzenlenmesi gerektiğinin olduğunu belirtti.

HABER YORUM

Katil İsrail devletinin Gazze’ye bomba yağdırarak soykırım gerçekleştirmesinin ardından, dünya kamuoyunda Filistin lehine gelişen olaylar, Müslümanlar adına sevindirici bir durum oluşturdu.

Başta Sudi Arabistan Veliahdı Muhammed b. Selman olmak üzere Müslüman ülkelerin başındaki yöneticilerin yapamadığını ve konuşamadıklarını, Pedro Sanches konuştu ve bize göre de tarihe geçti. Şu anda Sanches, sadece konuşmakla kalmıyor, Uluslararası barış konferansı düzenlenmesi için de diplomatik girişimlerde bulunuyor.

*

Filistin konusunda İslam ülkeleri bir araya gelseydi (ki şu ana kadar bunu başaramadılar) büyük paralar harcayıp lobi faaliyetlerinde bulunsalardı, şu anda dünya kamuoyunda Filistin lehine oluşan bu atmosferi yakalayamazdı. Bu da yüce rabbimizin bizlere “Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde de hayır olabilir” emri ilahisinin mucizevi tecellisini gösteriyor.

Mirathaber.com

 

 

 

Recent Posts

  • VİDEOLAR

GÖNÜLDEN DİLE DÖKÜLENLER

Ali Rıza Demircan hocamız, bu hafta ki Gönülden Dile dökülenler programımızda " Yönetimde adalet nasıl…

35 dakika ago
  • Gündem

AİLEMİZ: HUZUR VE GÜVEN KAYNAĞIMIZ

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 17 Mayıs 2024 tarihli ve "Ailemiz: Huzur ve Güven Kaynağımız" konulu…

35 dakika ago
  • Makale

KORKU İLE UMUT ARASINDA

Korkularım var dostum. Uykularımı kaçıran korkular bunlar. Zaman zaman birçoğu ile birlikte yaşamaya alıştığımı düşünsen…

35 dakika ago
  • Gündem

HAMAS, ANADOLU’NUN İLERİ HAT SAVUNMASINI YAPIYOR

Hamas, Anadolu'nun ileri hat savunmasını yapıyor Dünyaya hükmetmeye çalışan ve yeni bir dünya düzeni kurmak…

17 saat ago
  • Gündem

İSLAM EKOLÜNDEN YAHYA SİNWAR FARKI

Eserlerinden bazıları “Silah ve Zeytin Dalı “ ve “Küçük Devletlerden Sakının LÜBNAN”  adlarıyla Türkçemize kazandırılan …

18 saat ago
  • Gündem

İzzeddin El Kassam Kimdir?

İzzeddin El Kassam: Filistin Direnişinin Efsanevi Lideri (1882-20 Kasım 1935) İzzeddin El Kassam, Suriye'nin Lazkiye…

18 saat ago