islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3147
EURO
34,6684
ALTIN
2.409,50
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

PEDRO SANCHES FİLİSTİN’İ TANIMA ZAMANI GELDİ!

PEDRO SANCHES FİLİSTİN’İ TANIMA ZAMANI GELDİ!
26 Kasım 2023 12:00
A+
A-

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’den Filistin başkenti Gazze’de yaşanan olaylar adına güzel bir çıkış geldi. Mısır’da resmi ziyarette bulunan Pedro Sanchez, basın açıklamasında sözlerine şöyle devam etti:

“Uluslararası toplumun ve Avrupa Birliği’nin artık Filistin devletini tanımasının zamanı geldi. Buna değer ve önemli olan bir şey. Bunu AB ile birlikte yapmalıyız ama AB, Filistin devletini tanımazsa İspanya kendi kararını alacaktır”

Pedro Sanchez,  İspanya Meclisinde geçen hafta hükümetinin güvenli oturumunda yaptığı konuşmada da bu konuda açıklamalarda bulunmuş ve yeni kurulan hükümetin önceliklerinden birinin Filistin devletinin tanınması olacağını söylemişti.

Filistin’in tanıyacaklarını İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya da ileten Sanchez, ayrıca “İsrail’in kendini savunma hakkı olduğunu ancak Gazze’deki insanlık felaketinin acil olarak durdurulması gerektiğini” vurgulamıştı.

Konu hakkında “Filistin’de yüzbinlerce insanın çektiği korkunç acılar dehşet verici.” Yorumunu yapan Sanches,  İsrail ve Gazze arasında kalıcı ateşkes sağlanması halinde, iki devletli çözüm temeline dayalı Uluslararası barış konferansı düzenlenmesi gerektiğinin olduğunu belirtti.

HABER YORUM

Katil İsrail devletinin Gazze’ye bomba yağdırarak soykırım gerçekleştirmesinin ardından, dünya kamuoyunda Filistin lehine gelişen olaylar, Müslümanlar adına sevindirici bir durum oluşturdu.

Başta Sudi Arabistan Veliahdı Muhammed b. Selman olmak üzere Müslüman ülkelerin başındaki yöneticilerin yapamadığını ve konuşamadıklarını, Pedro Sanches konuştu ve bize göre de tarihe geçti. Şu anda Sanches, sadece konuşmakla kalmıyor, Uluslararası barış konferansı düzenlenmesi için de diplomatik girişimlerde bulunuyor.

*

Filistin konusunda İslam ülkeleri bir araya gelseydi (ki şu ana kadar bunu başaramadılar) büyük paralar harcayıp lobi faaliyetlerinde bulunsalardı, şu anda dünya kamuoyunda Filistin lehine oluşan bu atmosferi yakalayamazdı. Bu da yüce rabbimizin bizlere “Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde de hayır olabilir” emri ilahisinin mucizevi tecellisini gösteriyor.

Mirathaber.com

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.