Gündem

PKK, Suriye’de Sivilleri Tutukluyor

PKK/YPG terör örgütü Suriye’nin kuzeyinde işgal ettiği bölgede sivil vatandaşlara nefes aldırmıyor. Örgüt, farklı düşünen ve kendilerine boyun eğmeyen herkesi tutukluyor.

Yerel haber kaynaklarından aldığımız bilgilere göre, teröristler, Rakka’nın kuzey kırsalındaki Ayn İsa kasabasında evlere baskın düzenlediğini ve çok sayıda genci Suriye Ulusal Ordusu ile ilişki kurmak suçlamasıyla tutukladı.

Teröristler ayrıca Heişa ve Troisia kasabasındaki evlere baskın düzenledi ve masum sivilleri “terör faaliyetlerinde bulunacakları” 10 genci tutukladı.

Teröristlerin silah zoru ile tutukluları sivilleri işkenceli sorgulama yapmak için Rakka merkezinde kuurdukları İşkenceli Cezaevi’ne götürdükleri öğrenildi.

Bu arada yine Ayn İsa köyünde PKK’lı teröristlere direnen bir köylüyü vurarak ağır yaraladıkları da alınan bilgiler arasında bulunuyor.

PKK-YPG’li teröristlerin, Haseke’nin kuzey kırsalındaki Tel Tamer kasabası yakınlarında üç genci de tünel kazmak ve bu tünellere bubi tuzağı kurma iddiasıyla tutukladılar.

Tutuklanan gençler yine örgütün işkenceli sorgu merkezlerine götürüldü.

PKK-YPG terör örgütü, işgal ettiği bölgelerde gerek Arap ve gerekse kendilerine boyun eğmeyen Kürt nüfusa yönelik sistematik bir şekilde katliamlar yapıyor.  Örgütün bu katliamlarına dayanamayan herel halk göç ederek Türkiye ve Irak’ın kuzeyine giderek hayatta kalmaya çalışıyorlar.

 

Recent Posts

  • Makale

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE)

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE) Rusya’da, gerçek anlamda ülke muhalefetine yeni anlamlar yükleyen batı güdümlü…

3 saat ago
  • Gündem

SULTAN VAHDETTİN HAİN DEĞİLDİR! (I)

Gelin bugün tarihin tozlu rafları arasında küçük bir gezinti yapalım… İdeoloji simsarlığı yapmadan… İşin gerçeği,…

12 saat ago
  • Makale

İSLAM GENÇLİĞİ TEBLİĞ VE MUSAB BİN UMEYR ÖRNEĞİ

Hucurat Suresinin on beşinci âyetinde işaret buyurulduğu üzere Müslüman için hayat, iman ve cihad’dır. Cihadın…

12 saat ago
  • Gündem

BAŞÖRTÜSÜNDEN VAZ GEÇME DENEYİMİ

Ayşe Böhürler  Yenişafak’ta yayınladığı” Başörtüsünden Vaz Geçme Deneyimi “ başlıklı yazısının son bölümünde  şöyle diyor:…

13 saat ago
  • Gündem

İKÇÜ’deki Gazze Çadırı İkinci Haftasını Tamamladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencileri, Gazze’de İsrail’in sivillere karşı sürdürdüğü ölümcül saldırılara karşı bir…

14 saat ago
  • Makale

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ!

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ! Kamu Yararına çalışan “Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği”ni zaman zaman ziyarete giderim.…

14 saat ago