islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
44,8573
EURO
52,8184
ALTIN
6.966,26
BIST
14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Açık
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C

POLONYA MECLİSİNDE İSRAİL’E SERT TEPKİ

POLONYA MECLİSİNDE İSRAİL’E SERT TEPKİ
A+
A-

Polonya Parlamentosunda milletvekili Konrad Berkowicz’in İsrail’e yönelik konuşması siyasi atmosferi sert biçimde gerdi. Berkowicz, Gazze’de yürütülen askeri operasyonları ağır ifadelerle hedef aldı.

Konuşmasında İsrail’i doğrudan suçlayan ifadeler kullanan Berkowicz, Gazze’de yaşananları şu sözlerle tanımladı:

“İsrail Gazze’de gözlerimizin önünde soykırım uyguluyor.”

Milletvekili ayrıca Batılı ülkelerin İsrail’e sağladığı siyasi ve askeri desteği eleştirerek bu yaklaşımın bölgedeki yıkımı derinleştirdiğini savundu. Konuşmanın devamında İsrail’in politikalarını tarihsel bir çerçeveye taşıyan Berkowicz, sert bir benzetmeye imza attı:

“İsrail, yeni bir Üçüncü Reich görüntüsü oluşturuyor.”

Berkowicz, Gazze’de sivillerin yoğun şekilde etkilendiğini, özellikle kadın ve çocukların yaşamını yitirdiğini dile getirdi. İsrail ordusunun beyaz fosfor kullandığı yönündeki iddiaları da gündeme taşıdı.

Konuşma sırasında en dikkat çekici an, Berkowicz’in İsrail bayrağı üzerine gamalı haç eklenmiş bir görseli parlamentoda göstermesiyle yaşandı. Elindeki görseli kürsüden salona doğru kaldırarak sembolü açık biçimde teşhir eden Berkowicz’in bu hamlesi, salonda önce kısa süreli bir sessizlik, ardından ise sert tepkilere yol açtı.

Polonya parlamento yönetimi, kullanılan sembollerin meclis çatısı altında kabul edilemez nitelik taşıdığını açıkladı ve disiplin sürecinin gündeme alınabileceğini bildirdi. Olay kısa sürede uluslararası yankı buldu.

Berkowicz’in ifadeleri ve eylemi, İsrail politikalarına yönelik en sert siyasi çıkışlardan biri olarak değerlendirildi. İsrail’e yakın çevreler ve bazı diplomatik temsilcilikler, yaşananları ağır bir siyasi provokasyon olarak yorumladı.

Berkowicz ise konuşması boyunca İsrail’e yönelik eleştirilerini sürdürerek Batı dünyasının tutumunu sorguladı ve Gazze’deki insani tablonun görmezden gelindiğini savundu.

Olay, Avrupa siyasetinde İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarına yönelik eleştirilerin giderek daha sert bir dile evrildiğini bir kez daha görünür kıldı.

Mirat Haber – YouTube

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.