islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3313
EURO
35,1685
ALTIN
2.241,80
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Prof. Dr. Ali Özek kimdir?

İlahiyat camisında önemli bir iz bırakan ve hem eserleri hem sosyal çalışmalarıyla topluma katkıda bulunan Prof. Ali Özek 89 yaşında vefat etti. Cenaze namazı diyanet işleri başkanı tarafından kıldırıldı.

Prof. Dr. Ali Özek kimdir?
19 Nisan 2021 15:47
A+
A-

1932’de Muğla Fethiye’de doğan Ali Özek, 1941’de İlkokulu bitirdi. 1944’te hafızlık derecesi aldı. Bunun ardından ailesinin yerleştiği İzmir’de Karataş Ortaokulu’nu bitirdi ve İzmir Kestanepazarı Kur’an Kursu’nda Salih Tanrıbuyruğu’dan dini ilimler öğrendi. 1951-55 arasında Kahire’deki El-Ezher Üniversitesin’de Usuluddin öğrenimi gördü. 1957’de aynı fakültede Kur’an ve hadis ilimIeri bölümünde yüksek lisans derecesi aldı. 

Mezun olduğu İzmir Kestanepazarı Kur’an Kursu’nda 1959’a kadar öğretmenlik yapan Özek, 1960’ta sınavları vererek Burdur Lisesini bitirdi. 1962 yılında İstanbul İmam-Hatip Lisesinde öğretmenliğe başlayan Ali Özek hoca, aynı yıl İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünde Arap Dili ve Edebiyatı öğretim elanı olarak çalıştı. 1966’da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap-Fars Dilleri ve Edebiyatları Bölümün’den mezun olup ardından da doktora öğrenimine devam etti ve 1973’te doktorasını tamamladı. Evli, üç çocuk babasıydı.

Bundan altı yıl sonra İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü Müdürlüğü’ne getirilen Özek, üç yıl bu görevi sürdürdü. 1986’da doçent, 1991’de profesör ünvanı alan Ali Özek, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olarak hizmet verdi ve 1998 yılında emekli oldu. Bir süre Kazakistan’da da misafir öğretim üyesi olarak çalışan Özek, İslami İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) başta olmak üzere pek çok vakıf ve kuruluşa katkıda bulunmuştur.

Cenaze namazı ardından öğrencisi Ali Erbaş’ın konuşması

Pazartesi öğle namazı ardından Fatih Camii’nde kılınan Cenaze namazı ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hocası Prof. Dr. Ali Özek’in diğer kendi kuşağındaki hocalardan farklı olarak uluslararası yardım faaliyetlerinin de öncüsü olduğunu vurguladı. Cenaze namazına İstanbul valisi ve ilahiyat camiası da katıldı.

Cenaze namazı ardından Prof. Dr. Ali Erbaş, hocası konusunda kısa bir konuşma yaptı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.