Gündem

PROVOKATÖR PROFESÖRE GÖZALTI

Ülke olarak yaşadığımız büyük depremlerin ardından, kendi uzmanlık alanını bırakıp Provokasyon için Twitter hesabından olmadık paylaşımlar yapan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, gözaltına alındı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Ahmet Ercan hakkında, sosyal medya hesabından “İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş” paylaşımı sebebiyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı. Başsavcılığın talimatı üzerine Ercan, Elazığ’da gözaltına alındı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın Twitter paylaşımları şöyle:

“Yakınlarını yitiren genç kızlar, imam nikahıyla evlendirilerek, kim olduğu belirsiz kişilerce alıp götürülüyor. Sorun çok büyük.”

“İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş”

“Deprem bölgesini geziyoruz. Malatya’da ki bin kadar çocuk yitik. Organ mafyası ya da çocuk pornocularından kuşkulanıyorlar.”

HABER YORUM

Ülkemizin “Asrın felaketi” ile karşı karşıya kaldığı bir zaman diliminde, kulaktan dolma dedikodulara itibar eden ve bunların doğruluğunu araştırmadan sosyal medya mecrasında paylaşan bir akademisyen var karşımızda.

Eğer bu yalanlara inandıysa bu kişinin profesörlüğünden, yok eğer bunu bir amaca matuf olarak yaptıysa insanlığından şüphe etmek gerekir.

Deprem felaketinin yaşandığı andan itibaren, maalesef biz bu yalanları çok duyduk ve gördük. Adeta depremi fırsat bilerek ortaya atılan yalan ve iftiraların haddi hesabı yok maalesef.

Gelin ortaya atılan yüzlerce yalandan bir kaçını hatırlayalım da “Asrın felaketini” yaşadığımız ve acılara gark olduğumuz bir dönemde bile art niyetli insanların neler yapabileceğini, çevresine ne kadar zarar verebileceğini hep birlikte bir daha görelim!

*Yaşanan depremin hemen ardından, Samsun’da 6.3’lük deprem olacağı yalanı, Samsun’da kargaşa ve paniğe sebep olmuştu.

*Atatürk Barajında çatlama oldu yalanı da büyük tedirginliğe ve korkuya neden olmuştu. Ancak Atatürk Barajında böyle bir çatlama ve yıkım söz konusu değildi.

*Nükleer santral patladı yalanı ise tam bir trajikomik yalandı. Zira yapımı devam eden santralimiz vardı ama faaliyette değildi.

*Arap ülkelerinden yardım gelmedi yalanı ise böyle bir zamanda bile ırkçılık ya da İslam düşmanlığı yapma girişimiydi. Hâlbuki, Katar, Suudi Arabistan, Mısır başta olmak üzere birçok Arap ülkesi, depremin ilk saatlerinden itibaren yardım duyuruları yaptılar ve büyük yardımlar gönderdiler.

*İspanya ordusunun İskenderun limanında devriye gezdiği yalanı ise tam bir fiyaskoydu.

*Malatya’da Kızılay kan merkezi çöktü yalanı ise, yine yalancıların elinde patlayan başka bir yalandı.

Mirat Haber olarak bizler, böyle zor günlerde bu yalanları ortaya atarak kaos çıkarmak isteyenlerin cezalandırılması taraftarıyız. Yapılan büyük bir suçtur ve cezasız kalmamalıdır.

Ancak verilecek ceza, ne asmaktır ne de kesmek! Yaptırım kuvveti olan cezalar verilmelidir bu yalancılara.

Örneğin bir ya da iki ay süreyle deprem bölgesinde fiili çalışma cezası, yemek dağıtımı, sokak temizliği, Kızılay kan merkezi ya da hastane temizliği cezaları anlamlı olur diye düşünüyorum. Kaldı ki yürürlükte ki kanunların da müsait diye de biliyorum.

Gelişen olaylara İslami Bakışın Adresi: MİRATHABER.COM

 

 

Recent Posts

  • Makale

SENİ BUGÜN BAŞKA SEVİYORUM AMA SEN HANGİ GÜN İSTERSEN OKU

SENİ BUGÜN BAŞKA SEVİYORUM AMA SEN HANGİ GÜN İSTERSEN OKU Ben senin sevgili kaderinin neresiyim?…

21 saat ago
  • Makale

AHLÂK İSLAMÎ KURALLARDIR AHLÂKSIZ KİŞİ DİNDAR OLAMAZ

AHLÂK İSLAMÎ KURALLARDIR AHLÂKSIZ KİŞİ DİNDAR OLAMAZ! Yüksek mahkeme üyelerinden genç bir dostumuz sohbetimiz sırasında…

22 saat ago
  • Makale

KAYBETTİĞİMİZ GEÇMİŞİN FARKINDA MIYIZ?

Ülkemizde inançsız bir kesim Cumhuriyetin kuruluşundan buyana Osmanlı’ya azgın bir düşmanlık duygusuyla saldırmaktadır. Bunun neden…

23 saat ago
  • Gündem

Almanya’da Filistin Destekçisi Yasemin Acar’ın Dramı

Almanya'da Filistin Destekçisi Yasemin Acar'ın Dramı: Polisin Şiddeti ve Haksızlık Almanya'nın başkenti Berlin'de, Filistin'e destek…

2 gün ago
  • Gündem

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler Gazze Protestolarında Birleşen Kalpler ABD'deki üniversitelerde, Gazze'deki zulme…

2 gün ago
  • Gündem

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti İnsanlık İçin Birleşen Sesler Washington, ABD - George Washington…

2 gün ago