islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
ALTIN
2.325,73
BIST
9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

PROVOKATÖR PROFESÖRE GÖZALTI

PROVOKATÖR PROFESÖRE GÖZALTI
1 Mart 2023 11:00
A+
A-

Ülke olarak yaşadığımız büyük depremlerin ardından, kendi uzmanlık alanını bırakıp Provokasyon için Twitter hesabından olmadık paylaşımlar yapan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, gözaltına alındı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Ahmet Ercan hakkında, sosyal medya hesabından “İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş” paylaşımı sebebiyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı. Başsavcılığın talimatı üzerine Ercan, Elazığ’da gözaltına alındı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın Twitter paylaşımları şöyle:

“Yakınlarını yitiren genç kızlar, imam nikahıyla evlendirilerek, kim olduğu belirsiz kişilerce alıp götürülüyor. Sorun çok büyük.”

“İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş”

“Deprem bölgesini geziyoruz. Malatya’da ki bin kadar çocuk yitik. Organ mafyası ya da çocuk pornocularından kuşkulanıyorlar.”

HABER YORUM

Ülkemizin “Asrın felaketi” ile karşı karşıya kaldığı bir zaman diliminde, kulaktan dolma dedikodulara itibar eden ve bunların doğruluğunu araştırmadan sosyal medya mecrasında paylaşan bir akademisyen var karşımızda.

Eğer bu yalanlara inandıysa bu kişinin profesörlüğünden, yok eğer bunu bir amaca matuf olarak yaptıysa insanlığından şüphe etmek gerekir.

Deprem felaketinin yaşandığı andan itibaren, maalesef biz bu yalanları çok duyduk ve gördük. Adeta depremi fırsat bilerek ortaya atılan yalan ve iftiraların haddi hesabı yok maalesef.

Gelin ortaya atılan yüzlerce yalandan bir kaçını hatırlayalım da “Asrın felaketini” yaşadığımız ve acılara gark olduğumuz bir dönemde bile art niyetli insanların neler yapabileceğini, çevresine ne kadar zarar verebileceğini hep birlikte bir daha görelim!

*Yaşanan depremin hemen ardından, Samsun’da 6.3’lük deprem olacağı yalanı, Samsun’da kargaşa ve paniğe sebep olmuştu.

*Atatürk Barajında çatlama oldu yalanı da büyük tedirginliğe ve korkuya neden olmuştu. Ancak Atatürk Barajında böyle bir çatlama ve yıkım söz konusu değildi.

*Nükleer santral patladı yalanı ise tam bir trajikomik yalandı. Zira yapımı devam eden santralimiz vardı ama faaliyette değildi.

*Arap ülkelerinden yardım gelmedi yalanı ise böyle bir zamanda bile ırkçılık ya da İslam düşmanlığı yapma girişimiydi. Hâlbuki, Katar, Suudi Arabistan, Mısır başta olmak üzere birçok Arap ülkesi, depremin ilk saatlerinden itibaren yardım duyuruları yaptılar ve büyük yardımlar gönderdiler.

*İspanya ordusunun İskenderun limanında devriye gezdiği yalanı ise tam bir fiyaskoydu.

*Malatya’da Kızılay kan merkezi çöktü yalanı ise, yine yalancıların elinde patlayan başka bir yalandı.

Mirat Haber olarak bizler, böyle zor günlerde bu yalanları ortaya atarak kaos çıkarmak isteyenlerin cezalandırılması taraftarıyız. Yapılan büyük bir suçtur ve cezasız kalmamalıdır.

Ancak verilecek ceza, ne asmaktır ne de kesmek! Yaptırım kuvveti olan cezalar verilmelidir bu yalancılara.

Örneğin bir ya da iki ay süreyle deprem bölgesinde fiili çalışma cezası, yemek dağıtımı, sokak temizliği, Kızılay kan merkezi ya da hastane temizliği cezaları anlamlı olur diye düşünüyorum. Kaldı ki yürürlükte ki kanunların da müsait diye de biliyorum.

Gelişen olaylara İslami Bakışın Adresi: MİRATHABER.COM

YALAN SÖYLEMEYELİM!..

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.