islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Putin Gözünü Kararttı

Putin Gözünü Kararttı
3 Ekim 2022 13:07
A+
A-

Hürriyet yazarı Fuat Bol’un kaleme aldığı “Putin Gözünü Kararttı” yazısını siz değerli okuyucularımıza sunuyoruz…

Yaşlanan dünyamız, hemen her bakımdan gittikçe daha kötüye ve belki de en kötüye doğru hızla gidiyor. Bu durumun ana sebeplerinin başında doymak bilmeyen emperyalizm ve bu emperyalist ülkelerin başlarındaki basiretsiz idarecilerdir.

Adaletin sırra kadem bastığı ve her türlü kötülükleri yapanların, yaptıklarının yanlarında kâr kaldığı tuhaf bir dünyada yaşıyoruz.

Daha dün, bütün dünyanın gözleri önünde Rusya, Ukrayna’ya ait Kırım’ı ilhak etti. Başta ABD olmak üzere tüm Batı ülkeleri aval aval seyretmekle yetindiler.

Tüm dünyayı köpeksiz gören Rusya, değneksiz dolaşmaya başladı. Bu cümleden olarak; Batı’nın da, her iki tarafı kışkırtmasıyla Rusya, Ukrayna’ya fiilen savaş açtı.

Savaş Rusya’nın istediği gibi gitmedi; bir haftada bitecek sanılan savaşın, aylar geçmesine rağmen bitmediği ve bundan böyle de nereye ve nasıl evrileceğini kimse kestiremiyor.

Başta ABD ve diğer Batılı ülkeler, savaşın devamını arzulayıp Rusya’yı zayıf düşürmek için ellerinden gelen ne varsa yapıyorlar. Bu yüzden Ukrayna’yı silah deposuna çevirdiler.

Böyle yapmakla Rusya’yı dizginleyebileceklerini sandılar. Halbuki ateşle oynadıklarının farkında değiller. Belli ki Putin’i tanımıyorlar.

Putin, Rusya’da seferberlik ilan etti ve 120 bin askeri daha silah altına alıp cepheye sürdü. Ayrıca zora girdiği takdirde, nükleer silah kullanmaktan kaçınmayacaklarını söyledi.

Putin bu deliliği yapar mı? Şimdiye kadarki yaptıklarına bakınca yapar!

ABD ve Batı kimi sıkıştırdıklarının farkında değil, oysa kediyi sıkıştırdıklarında aslan kesileceğini kendileri söylüyor. Kedinin aslan kesildiği yerde, Putin neden nükleer silah kullanmasın ki?

Rusya, savaşın ortasında, baştan belirlediği hedeflere ulaşmak için; Ukrayna’nın doğusundaki dört bölgede referandum yaparak (!) Kırım’a kadar (Karadeniz) uzanan bu bölgeleri (Luhansk, Donetsk, Zaporijya, Mariupol) ilhak etti.

Putin, bu durumun kabulü şartıyla müzakere masasına oturabileceğini söyledi.

Rusya’nın Kırım’ı işgali sırasında susan ABD ve Batı’nın diğer ülkeleri sade suya tirit cinsinden açıklamalar yaparak, mevcut durumun kabul edilemeyeceğini söylüyorlar. Ve Rusya’ya uygulamakta oldukları yaptırımlara yenilerini ekliyorlar.

Bu savaşta da büyük şeytan rolünü ABD üstlenmiş vaziyettedir. Ukrayna’yı destekleyip savaşın uzamasını sağlamakla; zaman içinde hem Rusya’yı ve hem de AB ülkelerini dizginlemek istiyor.

ABD’nin kayığına binen Batı, kendi ayaklarına sıkıyor.

Kuzey akım gaz nakil hatlarına sabotaj düzenlendi, böyle yapmakla Rusya’nın elindeki vana tehdidi ortadan kaldırılmış oldu.

Böyle yaptırmakla ABD demek istiyor ki Rusya’ya değil bana mecbur ve hatta mahkûmsunuz.

Emperyalizmin acımasızlığını, vicdansızlığını ve zalimliğini görüyorsunuz değil mi?

Ne Ukrayna halkı ve ne de dünya halkları asla umurlarında değil. Kendilerinin doymak bilmez bencil ve kirli emelleri uğruna yapmayacakları melanet yok.

Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de, Libya’da aynısını yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar.

Oyuna getirildiğinin farkına varan Rusya, kısa günde ne kazanırım derdine düştü ve ilhak ettiği yerlerden sonra müzakereye açığım dedi.

O dedi lakin onu dinleyen kim?

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.