islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5074
EURO
34,5655
ALTIN
2.497,83
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Putin’den Barış Çağrısına Cevap

Putin’den Barış Çağrısına Cevap
15 Eylül 2022 16:08
A+
A-

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rus lider Putin ile gerçekleştirdiği 90 dakikalık telefon görüşmesinin detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Putin’e barış çağrısı yapan Scholz, Rus liderin yanıtını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in emri ile 24 Şubat’ta başlayan savaşta rüzgar tersine dönmüş durumda.

Ukrayna ordusu farklı noktalardaki taarruzlarına devam ederken Rus güçleri ilk defa savunma pozisyonuna geçmiş durumda. 200 günü geride bırakan savaş can almaya devam ederken çatışmaları durdurmak için diplomatik girişimler de hız kesmiyor. Bu kapsamda Putin ile görüşen Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 90 dakikalık telefon görüşmesinin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

SCHOLZ’TAN PUTİN’E BARIŞ ÇAĞRISI
Alman Başbakan, Putin’e askerlerini çekme ve Kiev’le görüşmelere yeniden başlama çağrısı yaptığını söyledi. Scholz, ‘bölgede barış şansı olabilmesi için’ Rus birliklerin Ukrayna’yı terk etmesi gerektiğini de savundu. Almanya Başbakanı Scholztan flaş Putin açıklaması

Çatışmalar ülkenin güneyinde de devam ediyor. Bölgedeki Ukrayna topçusu Rus mevzilerini hedef alıyor…

PUTİN’İN YANITINI AÇIKLADI
Almanya Başbakanı Putin’in ‘ne yazık ki’ işgal konusunda duruşunu değiştirmedini de aktardı.

Olaf Scholz, ülkesinin sağladığı silahların Ukrayna’nın doğusunda ‘fark yarattığını’ ve ‘belirleyici’ olduğunu da söyledi. Ancak Ukrayna, Almanya’dan daha fazla askeri yardım talep ediyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, daha fazla silah göndermediği için Almanya’yı eleştirdi ve “soykırımın engellenmesi için” Ukrayna’nın daha fazla silaha ihtiyacı olduğunu belirtti.

Kuleba Twitter paylaşımında, “Bu silahların neden sağlanamayacağıyla ilgili tek bir mantıklı açıklama yok. Sadece bahaneler ve yersiz korkular var. Berlin neden korkuyor? cümlelerini sarf etti.

Kremlin’den görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada da Ukrayna şiddetin sorumlusu olarak gösterildi. Ağustos ayı itibariyla Almanya Ukrayna’ya 1.2 milyar Dolar değerinde askeri yardım yaptı.

Çok daha dar bir ekonomisi olan Polonya’nın askeri yardımı Almanya’dan fazla oldu. Yardımlarda başı ABD ve İngiltere çekiyor.

ZELENSKI’DEN TÜM TOPRAKLAR GERİ ALINACAK SÖZÜ
Çarşamba günü Reuters haber ajansına konuşan Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Ukrayna’ya daha fazla silah gönderileceğini söyledi.

Lambrecht, Ukrayna’nın devam eden karşı taarruzunu ise “müthiş’ ifadesiyle tanımladı. Bazı savunma uzmanları, Kiev’in karşı taarruzunun bir amacını da Batıyı daha fazla silah yardımı konusunda sıkıştırmak olarak değerlendiriyor.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski de Çarşamba günü geri alınan yerlerden İzyum’dan dünyaya görüntü verdi. Burada askerlerle bir araya gelen Zelenski, tüm toprakları geri alma sözü verdi.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.