Orta Doğu

Raad Salah’e İsrail Zulmü Bitmiyor

İsrail’in hapsettiği Filistin İslami direnişinin sembol isimlerinden olan Şeyh Raid Salah’ın çok kötü koşullarda ve hücrede tutulduğu bilgisi edinildi.
Şeyh Raid Salah’ın ailesi, İsrail’in tek kişilik hücrede tuttuğu Filistinli liderin oldukça kötü koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini ve cezaevi idaresinin kötü muamelesiyle karşı karşıya kaldığını aktardı.
Salah’ın kız kardeşinin kızı Münteha Emara, “Avukatından bize gelen bilgiye göre Şeyh Salah ağır koşullardan ve kötü muameleden muzdarip. Diğer esirlerden ayrı tek kişilik bir hücrede yaşıyor” ifadelerini kullandı.
Şeyh Raid Salah’ın hiç kimseyi göremediğini belirten Emara, Filistinli liderin yalnızca her iki haftada bir avukatını, ayda bir defada eşi ve çocuklarından birini görebildiğini söyledi.
Filistin Enformasyon Merkezi’nin yaptığı habere göre Emara, Şeyh Raid Salah’ın kitaplardan ve haberleri okuyabileceği gazetelerden yoksun kaldığını, hükümlüleri etkileyerek tehlike oluşturabileceği gerekçesiyle diğer mahkumlarla görüşüp konuşmasının yasak olduğunu ifade etti.
Aile, Filistinli liderin mahkumiyet süresinin 13 Aralık’ta biteceğini fakat İsrail güçlerinin Şeyh Raid Salah’ı serbest bırakmayı Ocak 2022’nin sonuna kadar geciktirebileceğini kaydetti.
İsrail Yüksek Mahkemesi, Ekim ayında Birussebi Merkez Mahkemesi’nin Şeyh Raid Salah’ın mahkumiyet süresinin bitimine dek tek kişilik hücrede tutulması kararına gerçekleştirilen itirazı Filistinli liderin İsrail’e tehlike oluşturduğunu öne sürerek reddetmişti.

 

RAAD SALAH KİMDİR

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin sembol isimlerinden ve ski liderlerinden olan Şeyh Raad Salah,1958’de Filistinin yerleşim birimlerinden olan Ummul Fahm’da doğdu.

Ummul Fahm Lisesi’ndeki eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra Filistin’in ünlü El Halil Üniversitesin’i kazandı. Bu üniversitede   İslam hukuku alanında eğitim aldı. 1989’da Ummul Fahm Belediye Başkanlığı’na seçildi. 1993 ve 1998 yılındaki belediye seçimlerinde de galip gelen Salah, 2001’de bu görevinden istifa etti.

2001 yılında Filistin İslamî Hareketi’nin başkanı oldu.Mayıs 2010’da İsrail ordusunun saldırısına uğrayan Gazze filosundaki aktivistler arasında yer aldı. Filoya Mavi Marmara gemisinde katılmıştı.

Recent Posts

  • Makale

SENİ BUGÜN BAŞKA SEVİYORUM AMA SEN HANGİ GÜN İSTERSEN OKU

SENİ BUGÜN BAŞKA SEVİYORUM AMA SEN HANGİ GÜN İSTERSEN OKU Ben senin sevgili kaderinin neresiyim?…

7 saat ago
  • Makale

AHLÂK İSLAMÎ KURALLARDIR AHLÂKSIZ KİŞİ DİNDAR OLAMAZ

AHLÂK İSLAMÎ KURALLARDIR AHLÂKSIZ KİŞİ DİNDAR OLAMAZ! Yüksek mahkeme üyelerinden genç bir dostumuz sohbetimiz sırasında…

8 saat ago
  • Makale

KAYBETTİĞİMİZ GEÇMİŞİN FARKINDA MIYIZ?

Ülkemizde inançsız bir kesim Cumhuriyetin kuruluşundan buyana Osmanlı’ya azgın bir düşmanlık duygusuyla saldırmaktadır. Bunun neden…

9 saat ago
  • Gündem

Almanya’da Filistin Destekçisi Yasemin Acar’ın Dramı

Almanya'da Filistin Destekçisi Yasemin Acar'ın Dramı: Polisin Şiddeti ve Haksızlık Almanya'nın başkenti Berlin'de, Filistin'e destek…

1 gün ago
  • Gündem

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler Gazze Protestolarında Birleşen Kalpler ABD'deki üniversitelerde, Gazze'deki zulme…

1 gün ago
  • Gündem

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti İnsanlık İçin Birleşen Sesler Washington, ABD - George Washington…

1 gün ago