islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3290
EURO
35,0728
ALTIN
2.298,20
BIST
9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Raad Salah’e İsrail Zulmü Bitmiyor

Raad Salah’e İsrail Zulmü Bitmiyor

İsrail’in hapsettiği Filistin İslami direnişinin sembol isimlerinden olan Şeyh Raid Salah’ın çok kötü koşullarda ve hücrede tutulduğu bilgisi edinildi.
Şeyh Raid Salah’ın ailesi, İsrail’in tek kişilik hücrede tuttuğu Filistinli liderin oldukça kötü koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini ve cezaevi idaresinin kötü muamelesiyle karşı karşıya kaldığını aktardı.
Salah’ın kız kardeşinin kızı Münteha Emara, “Avukatından bize gelen bilgiye göre Şeyh Salah ağır koşullardan ve kötü muameleden muzdarip. Diğer esirlerden ayrı tek kişilik bir hücrede yaşıyor” ifadelerini kullandı.
Şeyh Raid Salah’ın hiç kimseyi göremediğini belirten Emara, Filistinli liderin yalnızca her iki haftada bir avukatını, ayda bir defada eşi ve çocuklarından birini görebildiğini söyledi.
Filistin Enformasyon Merkezi’nin yaptığı habere göre Emara, Şeyh Raid Salah’ın kitaplardan ve haberleri okuyabileceği gazetelerden yoksun kaldığını, hükümlüleri etkileyerek tehlike oluşturabileceği gerekçesiyle diğer mahkumlarla görüşüp konuşmasının yasak olduğunu ifade etti.
Aile, Filistinli liderin mahkumiyet süresinin 13 Aralık’ta biteceğini fakat İsrail güçlerinin Şeyh Raid Salah’ı serbest bırakmayı Ocak 2022’nin sonuna kadar geciktirebileceğini kaydetti.
İsrail Yüksek Mahkemesi, Ekim ayında Birussebi Merkez Mahkemesi’nin Şeyh Raid Salah’ın mahkumiyet süresinin bitimine dek tek kişilik hücrede tutulması kararına gerçekleştirilen itirazı Filistinli liderin İsrail’e tehlike oluşturduğunu öne sürerek reddetmişti.

 

RAAD SALAH KİMDİR

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin sembol isimlerinden ve ski liderlerinden olan Şeyh Raad Salah,1958’de Filistinin yerleşim birimlerinden olan Ummul Fahm’da doğdu.

Ummul Fahm Lisesi’ndeki eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra Filistin’in ünlü El Halil Üniversitesin’i kazandı. Bu üniversitede   İslam hukuku alanında eğitim aldı. 1989’da Ummul Fahm Belediye Başkanlığı’na seçildi. 1993 ve 1998 yılındaki belediye seçimlerinde de galip gelen Salah, 2001’de bu görevinden istifa etti.

2001 yılında Filistin İslamî Hareketi’nin başkanı oldu.Mayıs 2010’da İsrail ordusunun saldırısına uğrayan Gazze filosundaki aktivistler arasında yer aldı. Filoya Mavi Marmara gemisinde katılmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.