islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Resmen açıkladı! Rusya tarihinde bir ilk

Resmen açıkladı! Rusya tarihinde bir ilk

Rusya’da 18 Mart 2018’de yapılacak seçimlerde Müslüman kadın gazeteci Aina Gamzatova’nın da yarışacağı açıklandı.

Rusya’da Mart ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Vladimir Putin’in rakipleri belli oluyor. Son olarak Müslüman gazeteci Aina Gamzatova, merkezi seçim komitesine evraklarını götürerek adaylığını açıkladı.
300 İMZA GEREKİYOR
Rusya’ya bağlı özerk bir devlet olan Dağıstan Cumhuriyeti’ndeki yerel bir girişim tarafından başkan adayı olarak gösterilen Gamzatova, seçimlerde bağımsız aday olarak yarışacak. Ancak 46 yaşındaki gazetecinin seçimlere katılabilmek için öncelikle Rusya’nın her bölgesinden toplam 300 bin imza toplayabilmesi gerekiyor.
Dağıstan Müftüsü’nün eşi olan Gamzatova, aynı zamanda eşinin danışmanlığını da yürütüyordu. Gamzatova aynı zamanda son dönemde yaptığı hayır işleriyle de adından söz ettirmeyi başarmıştı.
18 MART’TA SANDIK BAŞINA GİDİLECEK
Rusya’nın ilk Müslüman kadın başkan adayı, henüz detaylı seçim programını açıklamadı ancak seçim kampanyasını ulusal birlik ve bağlılık üzerine kurması bekleniyor.
18 Mart’ta sandık başına gidecek olan Rusya’da geçtiğimiz günlerde mevcut başkan Vladimir Putin de bağımsız aday olarak seçimlere gireceğini duyurmuştu.
Daha önce ünlü televizyon sunucusu Ksenia Sobchak, vinç operatörü Natalya Lisitsina ve Rusya Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Zhirinovsky gibi isimler seçimlerde aday olduklarını duyurmuşlardı. Merkezi Seçim Komisyonu, 21 siyasi partinin ve 30 bağımsız politikacının seçimlere katılma niyetlerini açıkladıklarını belirtmişti.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.