islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5187
EURO
34,9172
ALTIN
2.436,32
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Rohingyalı dul kadın öldürülen eşi için Myanmar’dan tazminat istiyor

Rohingyalı dul kadın öldürülen eşi için Myanmar’dan tazminat istiyor
Mirat Haber Ajansı

Rohingyalı (Arakanlı) bir kadın, kocasının ölümü için Myanmar hükümetinden 2 milyon dolar tazminat istiyor. Avukatlarının verdiği bilgiye göre, eşi Batı Myanmar’da gerçekleşen 2017 sıkı yönetimi sırasında hükümet askerleri tarafından öldürüldü. Legal Action Worldwide (LAW) ve uluslararası hukuk firması McDermott Will & Emery, Perşembe günü resmen şikâyette bulunduklarını söyledi. Arakan eyaletindeki Inn Din köyünde öldürülen kocası Şevketullah adına Sitare Begüm ve Myanmar’ın insan hakları komisyonu birlikte hareket ediyor. Başvuran kadının bu iddiası, Rohingya’da yaşanan bir olay hakkında yapılan bu ilk şikâyet, merkezi Cenevre’de bulunan ve kar amacı gütmeyen yasal bir kuruluş olan Myanmar insan hakları komisyonu aracılığıyla yapıldı.

Sitare Begüm’ün 35 yaşındaki balıkçı eşi, Eylül 2017’de askerler ve köylüler tarafından katledilip acelacele kazılmış bir mezara gömülen 10 adamdan biriydi. Myanmar ordusu, cinayetlerden sorumlu askerleri, 10 yıl hapis cezasına çarptırdığını söyledi ancak askerler bir yıldan kısa bir süre sonra serbest bırakıldılar. 23 yaşındaki Sitare Begüm, benzer pek çok dava ile karşı karşıya olan tüm Rohingyalılar için adalet aradığını söylüyor. Cinayetleri bir soruşturma raporunda belgeleyen yerel gazeteciler, devlet sırlarını ifşa ettiği iddiasıyla 16 aydan fazla hapis cezası aldı. Tutuklanan yerel gazeteciler, Mayıs 2019’da afla serbest bırakıldılar. Birleşmiş Milletler‘in ifadesine göre, 2017’de gerçekleşen askeri harekât sırasında, soykırım amacıyla infaz edilen 730.000’den fazla Rohingyalı Bangladeş’e sürüldü. Ülke, Lahey’de Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırım suçlamasıyla karşı karşıya ve Uluslararası Ceza Mahkemesi insanlığa karşı suçlarla ilgili soruşturmayı onayladı. Myanmar hükümeti ise suçlamaları reddediyor ve askeri kuvvetlerinin polis karakollarına saldıran militanlara karşı meşru güvenlik operasyonları gerçekleştirdiğini savunuyor.

Diğer Uzak Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/uzak-dogu/

Diğer Güney Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/guney-asya/

ETİKETLER: Tazminat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.