Gündem

Rus Ajanlar İfşa Edildi!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta 34’üncü güne girilirken, dünyanın gözü tarafların İstanbul’da gerçekleştireceği müzakere görüşmelerinden çıkacak sonuçta. Sahada savaş, masada barış görüşmeleri sürerken Ukrayna yönetiminden Rus lider Putin’i köşeye sıkıştıracak bir hamle geldi. Ukrayna yönetimi özellikle İngiltere’de faaliyette olduğu düşünülen 620 Rus ajanının isimlerinin bulunduğu bir liste yayınladı.

TAKMA ADI: JAMES BOND 
Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ajanı olan bu kişilerden bir tanesinin kendisine James Bond ismini taktığı ortaya çıktı. Kremlin yönetimi ortaya çıkan bu durum yüzünden sıkıntılı anlar yaşıyor.

PUTİN İÇİN UTANÇ KAYNAĞI 
Bu ajanlardan bir tanesinin Skype adresinin “jamesbond007” olduğu, ünlü Ajan karakterin Aston Martin marka arabasından esinlenerek kendisine “DB9” diye kod ad taktığı da ortaya çıkan bilgiler arasında. Tüm bu gizli bilgilerin ortaya çıkması ve içeriği Rusya ve Putin için büyük utanç kaynağı şeklinde algılandı. Ajanlardan birinin ‘lüks araba’ düşkünlüğü, bir diğerinin ise çok fazla alkol tüketen ve sürekli trafik kurallarını ihlal eden bir adam olduğu açığa çıktı.

İNGİLTERE’DE FAALİYETTELER 
Listedeki ajanlarla ilgili tüm bilgiler bu kadar masumane değil. Ukraynalı yetkililer listedeki bu isimlerin Avrupa çapında ciddi suçlara karıştığını iddia ederken bu ajanların İngiltere topraklarında görev yaptığı açıklandı.

Listedeki ajanlarla ilgili bilgiler hepsinin isminin karşısında pasaport numaraları, kayıtlı oldukları adresler, plakaları ve hatta gelir kaynaklarını da içeriyor. Bazı isimler için ev adresleri bile listede yer alıyor.

 

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

21 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

21 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

22 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

2 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

2 gün ago