islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5203
EURO
34,8038
ALTIN
2.421,04
BIST
9.689,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
°C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Rus Ajanlar İfşa Edildi!

Rus Ajanlar İfşa Edildi!
29 Mart 2022 13:43
A+
A-

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta 34’üncü güne girilirken, dünyanın gözü tarafların İstanbul’da gerçekleştireceği müzakere görüşmelerinden çıkacak sonuçta. Sahada savaş, masada barış görüşmeleri sürerken Ukrayna yönetiminden Rus lider Putin’i köşeye sıkıştıracak bir hamle geldi. Ukrayna yönetimi özellikle İngiltere’de faaliyette olduğu düşünülen 620 Rus ajanının isimlerinin bulunduğu bir liste yayınladı.

TAKMA ADI: JAMES BOND 
Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ajanı olan bu kişilerden bir tanesinin kendisine James Bond ismini taktığı ortaya çıktı. Kremlin yönetimi ortaya çıkan bu durum yüzünden sıkıntılı anlar yaşıyor.

PUTİN İÇİN UTANÇ KAYNAĞI 
Bu ajanlardan bir tanesinin Skype adresinin “jamesbond007” olduğu, ünlü Ajan karakterin Aston Martin marka arabasından esinlenerek kendisine “DB9” diye kod ad taktığı da ortaya çıkan bilgiler arasında. Tüm bu gizli bilgilerin ortaya çıkması ve içeriği Rusya ve Putin için büyük utanç kaynağı şeklinde algılandı. Ajanlardan birinin ‘lüks araba’ düşkünlüğü, bir diğerinin ise çok fazla alkol tüketen ve sürekli trafik kurallarını ihlal eden bir adam olduğu açığa çıktı.

İNGİLTERE’DE FAALİYETTELER 
Listedeki ajanlarla ilgili tüm bilgiler bu kadar masumane değil. Ukraynalı yetkililer listedeki bu isimlerin Avrupa çapında ciddi suçlara karıştığını iddia ederken bu ajanların İngiltere topraklarında görev yaptığı açıklandı.

Listedeki ajanlarla ilgili bilgiler hepsinin isminin karşısında pasaport numaraları, kayıtlı oldukları adresler, plakaları ve hatta gelir kaynaklarını da içeriyor. Bazı isimler için ev adresleri bile listede yer alıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.