islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5488
EURO
34,9371
ALTIN
2.445,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C

Rus Teröristler, AGİT Gözlemcilerini Ölümle Tehdit Etti

Rus Teröristler, AGİT Gözlemcilerini Ölümle Tehdit Etti

AGİT Özel İzleme Grubu, Rus teröristler tarafından işgal altına bulunan Ukrayna’ya ait Donbass’ta ateşkesi denitlimik ve gözlemelemek amacıyla gittiği şehrin sınırından teröristler tarafından ölümle tehdit edilerek gönderilidi.

Donbass, Horlivka yakınlarındaki kontrol noktasında durdurulan ve Rusya’nın da resmen tanıdğı AGİT Gözlemci Heyati, teröristler tarafından durdurularak şehre girişlerinin yasaklandığı bildirilerek silah zoru ile geri çevrildi.

AGİT Özel İzleme Misyonu (AGİT SMM) , Ukrayna topraklarını Moskova’nın desteği ile işgal eden ve bağımsızlık ilan eden sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti (DPR), bu bölgeye hiç bir insani ve sivil girişe izin vermiyor.

Geçtiğimiz gün gözlemcilerin Luhansk bölgesinin Kiev’in kontrolü altında olmayan kısmından Ukrayna hükümetinin kontrolü altındaki bölgeye seyahat ettiği belirtildi. Horlivka’nın kuzeybatı eteklerindeki bir kontrol noktasında, silahlı oluşumların bir temsilcisi, önceden haber verilmediğini gerekçe göstererek geçişlerine izin vermeyi reddetti.

Aralık ayı başında, sözde Donbass Halk Cumhuriyetinin silahlı terör çetesi olar milis grup, işgal ettiği şehir, köy ve kasabalarda yerel halka büyük baskılar yaptığı zaman zaman yargısız ifazlar gerçekleştirdiiği belirtiliyor. Bu kanun dışı ve uluslararası anlaşmalara aykını oaln terörist faaileytlele ilğgili araştırma yapmak için bölgeye AGİT tarafından özel bir temsilci heyet gönderilmişti.

Yaşananları ve iddiaları yerinde incelemek için Donbass’a gitmek isteyen AGİT Gözleimci Grubu, Rus teröristler tarafından engellenmişti. Heyet sadece Rus teröristlerin değil, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin bölgaya ağır topçu ateşi açarak sivil halka büyük zarar verdiği yönündeki Rus iddialarını da araştırmak üzere bölgeye gitmişti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.