islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5450
EURO
34,7490
ALTIN
2.488,22
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Rus Uçakları İdlib’de 65’i Çocuk ve 38’i Kadın olmak Üzere 225 Sivil Öldürdüler

Rus Uçakları İdlib’de 65’i Çocuk ve 38’i Kadın olmak Üzere 225 Sivil Öldürdüler

İdlib valiliğinden yapılan açıklamaya göre Rus savaş uçakları İdlib’de sivil hedefleri ve evleri bombalamaya devam ediyor. Rus bombardımanı sonucunda çoğu çocuk olmak üzeri  onun üzerinde sivil yaşamını kaybetti. Yerel kaynaklar, Rus savaş uçaklarının İdlib’in kuzeyindeki Kafr Taharim eteklerini hava saldırısıyla bombalamaya devam ettiğini belirtiyorlar.

İdlib’in kuzey kırsalındaki Kafr Taharim kentinin eteklerine düzenlenen bombalı saldırıda 3 çocuğun yaralandığı belirtildi.

Buna karşılık Suriye Milli Ordusu, Lazkiye kırsalındaki Cebel el-Türkman’da Esad güçlerinin mevzilerini ağır top ve füzelerle hedef aldı.

SMO, İdlib’in güney kırsalındaki Maarat el-Numan kentinin eteklerinde Esad güçlerinin mevzilerini füzelerle bombalamış ve saldırı sonucunda üç rejim askeri ölürrekn on civarında asker de ağır yaralanmıştı.

2021’DE RUS UÇAKLARI KAÇ SİVİL ALANI BOMBALADI?

2021 yılı boyunca Suriye Sivil Savunması, rejim ve Rusya tarafından gerçekleştirilen ve 400’den fazla hava saldırısının düzenlendiği, hepsi Rus olmak üzere 145’ten fazla hava akını da dahil olmak üzere 7.000’den fazla çeşitli mühimmatın kullanıldığı belirtildi.

Bu saldırılara SMO da 1.300’den fazla karşılık verdiği kayıt altına alındı. 5650’den fazla top atışının yapıldığı 1.000 topçu saldırısı ve 700’den fazla füzenin fırlatıldığı 123 füze saldırısı yapıldı. 34 güdümlü füzeye ek olarak ikisi küme bombası yüklü olmak üzere 43 yüzeyden karaya füze saldırısı da dahil olmak üzere 123 füze saldırısının yanısıra İHA’ların hazır bulunduğu ve Suriye Sivil Savunması’nın yanıt verdiği saldırılara 8 drone saldırısı, çeşitli silahlarla yüzlerce saldırı gerçekleştiği kayıt altına alındı.

2021 YILINDA RUSLAR KAÇ ÇOCUK, KADIN VE SİVİL ÖLDÜRDÜLER

Suriye Sivil Savunması ayrıca 2021 yılında Rus hava kuvvetleri ve rejim güçlerinin düzenlediği saldırılar sonucunda İdlib’de 65’i çocuk ve 38’i kadın 225 kişinin hayatını kaybettiğini belgelemiş ve Suriye Sivil Savunma ekipleri bunlara karşılık vermiştir. ekipleri, bu saldırılar sonucu yaralanan 151’i çocuk 618 kişiyi kurtarmayı başardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.