Dünya

Rusya Füze Sistemleri ABD’yi Geçti

15 Kasım’da Rusya, Dünya yörüngesindeki başarısız bir uzay aracını isabetli bir şekilde vuran bir uydu karşıtı füzeyi başarıyla fırlattı. İsrailli bir siyasi uzman ve Nativ servisinin eski başkanı Yakov Kedmi’ye göre, Moskova uzayda askeri hakimiyet kazanmak için ciddi bir iddiada bulundu.

Yeni Rus füzesinin testi, Amerikalıların uzaydaki askeri hakimiyetlerini yakında kaybedecekleri korkusunu artırdı. Kedmi, füzenin fırlatılmasının ABD için Rus hipersonik silahları Avangard ve Dagger’ın testleriyle karşılaştırılabilir olduğuna inanıyor.

Bu bağlamda uzman, Rusya’nın artık Amerikan mini mekiği X-37’yi imha edebileceğine dikkat çekti. Geleceği test etmek için tasarlanmış deneysel bir Amerika Birleşik Devletleri yörünge uçağıdır. teknolojilerin… Pentagon, bu uçakların üretimi için birkaç yıldır gizli bir program yürütüyor ve X-4’nin 37 kopyası zaten toplandı.

Bütün bunlar, X-37 gemisinden mevcut uydulara kadar Amerikan sistemini çok zor bir duruma sokuyor.

– Yakov Kedmi, “Soloviev-live” adlı YouTube kanalının yayınında kaydetti.

Gerçek şu ki, Amerikan füze savunma sistemi, büyük ölçüde, nesnelerin balistik füze fırlatmalarını tespit ettiği ve 40-50 saniye sonra onları yok ettiği uzay bileşenine dayanıyor. Şimdi, Rus uydusavar füzeleri, ABD füze savunma sisteminin bu tür unsurlarını vurabilecek ve böylece işlevselliğini geçersiz kılabilecek.

Böylece, anti-uydu füzeleri, araştırma uyduları, önleme uçakları ve diğer silahların yardımıyla, Rusya Federasyonu zaten hiperseste ABD’ye göre avantajları olduğu için uzayda hakimiyet kazanabilecektir. Kedmi, her şey uzay keşifleriyle başladığı için, uzayı kaybedenin gelecekteki bir savaşta mağlup olacağına inanıyor.

Recent Posts

  • Gündem

ERDEMLİLER İTTİFAKI (HİLFÜ’L-FUDUL) HER ZAMAN VE HER YERDE KURULMALIDIR

İslam alimi olan Ali Muhyiddin el-Karadaği Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanıdır. O, Gazze'deki ve dünyanın…

29 dakika ago
  • Makale

Gazze Vicdanı Uyandırıyor Mu?

Vicdan, insanın sahip olduğu ve kendisini insan kılan yegâne özelliğidir. İnsanın yapıp ettiklerini tarafsız bir…

60 dakika ago
  • Gündem

Gazze’de Çöp Yığınları ve Kanalizasyon Suları Tehlikesi

Gazze'de Çöp Yığınları ve Kanalizasyon Suları Tehlikesi. Gazze'de, İsrail'in saldırıları ve boğucu kuşatma altında kalan…

1 saat ago
  • Makale

ÜMMETİN DERİN SORUNU

Ümmet: “Renk, ırk, bölge ve cinsiyet farkı gözetilmeksizin, aynı peygambere ve onun getirdiği dine inanalar…

1 saat ago
  • Gündem

Almanya’da “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında

Almanya'da "İmparatorluk Vatandaşları" Yargı Karşısında Almanya'da Stuttgart, Frankfurt ve Münih'te yargılanan "İmparatorluk Vatandaşları" örgütü üyeleri,…

17 saat ago