islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5902
EURO
34,8583
ALTIN
2.494,59
BIST
9.693,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Rusya, İdlib’i Adım Adım İmha Ediyor

Rusya, İdlib’i Adım Adım İmha Ediyor

Katil diktatör Esed’in yanında yer alan Rusya, her gün Suriye’de onlarca Müslümanı katlediyor, uçaklarıyla her tarafı yakıp yıkıyor.

Suriye Sivil Savunma Teşkilatı, Rus savaş uçaklarının son 24 içinde İdlib vilayetine en az 18 hava saldırısı düzenlediğini doğruladı.

Sivil Savunma Örgütü’nün İdlib’deki medya ofisinden  Firas Halife, Rus hava bombardımanının art arda beşinci gün artarak Suriye’nin kuzeybatısındaki tüm bölgeleri hedef aldığını söyledi.

Halife, “bombalamanın sivillerin hayatta kalmasına yardımcı olan hayati ve hizmet tesislerine odaklandığını ve ayrıca tavuk çiftliklerinin sistematik olarak hedef alınmasının sivillerin acısını artırdığını ve bozulma ışığında istikrarını önlediğini ekledi. Ekonomik koşullar ve gıda güvenliğinden geriye kalanları tehdit ediyor.

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib Valiliği, günlerdir büyük bir askeri saldırının meydana geldiğini doğruladı. Gaçtiğimiz hafta boyunca Rus savaş uçakları, İdlib’in kuzey kırsalındaki Kafr Daryan köyünde bir kuş yetiştirme çiftliğini hedef almış, ardından iki sivil hayatını kaybetmişti. Ardından Cisr el Şuğur kentini bombalaması sonucu üç sivil öldü. Rusların bu saldırıları tüm hafta boyunca devam etti.

Rus savaş uçaklarının bu sabah İdlib’in güney kırsalındaki Cebel El Arabin yakınlarına, İdlib kentinin batı eteklerine ve Cebel El Zaviya bölgesindeki diğer bölgelere hava saldırıları düzenlemesinin İdlib ve çevresini tamamen imha etmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.