Dünya

Rusya, İran’ın Finteciliğini Görüyor mu?

Türkiye ile Rusya’nın tarihte ilk kez dostane ilişkiler kurması, sadece batıyı değil, İran’ı da oldukça telaşlandırıyor. İran medyası her gün aralıksız Rusya ile Türkiye arasını gerecek veya bozacak haber ve yorumlar yayımlıyor.

İran’ın bu fitne girişimleri Rus medyasının da dikkatini çekmiş ve kendi kamuoyunu uyarıyor. Vyacheslav Marshalkin adlı Rus gazeteci, bugünkü makalesinde Rusların bu tuzağa karşı dikkatli olmasını şu satırlarla uyarıyor:

Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler son zamanlarda birkaç yıl öncesine göre daha dostane hale geldi.

Ancak yerli uzmanların çoğunluğu Ankara’ya temkinli yaklaşmaya, buna inanmamaya ve bu ülkeyi müttefiklerimize yazmamaya çağırıyor. Çünkü Türkiye’nin eylemleri genellikle öngörülemez.

Karadeniz bölgesindeki mevcut durum bunu kanıtlamaktadır. ABD ve Türkiye’nin, Rus Silahlı Kuvvetleri’nin Boğaz’dan geçişini engelleme olasılığını aktif olarak tartıştığı bildiriliyor. Washington, Ankara’nın Suriye’nin kuzey kesiminin kontrolünü vermesi karşılığında bunda ısrar ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın böyle bir adımı kabul edip etmeyeceği henüz bilinmiyor.

Her durumda, bu ona Rusya’ya şantaj yapma ve siyaset, ekonomi ve diğer alanlarda şartlarında ısrar etme fırsatı veriyor. İranlı gazeteciler, Amerika’nın Ankara’ya önerisinin bugün Türk sosyal ağlarında aktif olarak tartışıldığını yazıyor. Ve medyada daha önce Türkiye’nin Ukrayna’yı destekleyebileceği yazıyordu, bunun için Boğaz’ın da bloke edilmesi planlanıyor. Bundan sonra Rus filosu Karadeniz’de kilitli kalarak Akdeniz’e ve okyanuslara giremeyecek. Türkiye kabul ederse, Rusya bölgede ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabilir.

 

 

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında

Almanya'da "İmparatorluk Vatandaşları" Yargı Karşısında Almanya'da Stuttgart, Frankfurt ve Münih'te yargılanan "İmparatorluk Vatandaşları" örgütü üyeleri,…

20 dakika ago
  • Gündem

KFC’YE BOYKOT DARBESİ

KFC'YE BOYKOT DARBESİ KFC, Malezya'da 108 Şubesini Geçici Olarak Kapattı: Boykot Darbesi! Malezya'da, İsrail'in Gazze'ye…

51 dakika ago
  • Gündem

Muğla Seydikemer’de İnovatif Tarım: Pilotun Topraksız Çilek Üretimi

Muğla Seydikemer'de İnovatif Tarım: Eski bir yolcu uçağı pilotu Kadrican Pehlivan, modern tarım teknikleriyle dikkat…

2 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor

Gazze'de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor Gazze'de aylar önce enkaz altında kalan sivillerin…

3 saat ago
  • Gündem

AMERİKA’DA ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ AYAKTA

ABD'de Gazze protestoları: Hangi üniversitelerde eylem var, öğrenciler ne talep ediyor? Öğrenciler, üniversitelerin İsrail'in Gazze'deki…

4 saat ago
  • Gündem

HAYATIN ANLAMINI BURÇLARDA ARAMA ÇARESİZLİĞİ

İnsan hayatının anlamı nedir? Hemen hemen her insan bu soruyu sorar. Ama başta ateistler ve…

5 saat ago