islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3651
EURO
35,0159
ALTIN
2.325,89
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Rusya, İran’ın Finteciliğini Görüyor mu?

Rusya, İran’ın Finteciliğini Görüyor mu?

Türkiye ile Rusya’nın tarihte ilk kez dostane ilişkiler kurması, sadece batıyı değil, İran’ı da oldukça telaşlandırıyor. İran medyası her gün aralıksız Rusya ile Türkiye arasını gerecek veya bozacak haber ve yorumlar yayımlıyor.

İran’ın bu fitne girişimleri Rus medyasının da dikkatini çekmiş ve kendi kamuoyunu uyarıyor. Vyacheslav Marshalkin adlı Rus gazeteci, bugünkü makalesinde Rusların bu tuzağa karşı dikkatli olmasını şu satırlarla uyarıyor:

Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler son zamanlarda birkaç yıl öncesine göre daha dostane hale geldi.

Ancak yerli uzmanların çoğunluğu Ankara’ya temkinli yaklaşmaya, buna inanmamaya ve bu ülkeyi müttefiklerimize yazmamaya çağırıyor. Çünkü Türkiye’nin eylemleri genellikle öngörülemez.

Karadeniz bölgesindeki mevcut durum bunu kanıtlamaktadır. ABD ve Türkiye’nin, Rus Silahlı Kuvvetleri’nin Boğaz’dan geçişini engelleme olasılığını aktif olarak tartıştığı bildiriliyor. Washington, Ankara’nın Suriye’nin kuzey kesiminin kontrolünü vermesi karşılığında bunda ısrar ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın böyle bir adımı kabul edip etmeyeceği henüz bilinmiyor.

Her durumda, bu ona Rusya’ya şantaj yapma ve siyaset, ekonomi ve diğer alanlarda şartlarında ısrar etme fırsatı veriyor. İranlı gazeteciler, Amerika’nın Ankara’ya önerisinin bugün Türk sosyal ağlarında aktif olarak tartışıldığını yazıyor. Ve medyada daha önce Türkiye’nin Ukrayna’yı destekleyebileceği yazıyordu, bunun için Boğaz’ın da bloke edilmesi planlanıyor. Bundan sonra Rus filosu Karadeniz’de kilitli kalarak Akdeniz’e ve okyanuslara giremeyecek. Türkiye kabul ederse, Rusya bölgede ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabilir.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.