islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5488
EURO
34,9371
ALTIN
2.445,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C

Rusya, Suriye’deki Üslerini Güçlendiriyor

Rusya, Suriye’deki Üslerini Güçlendiriyor

Bir yandan Ukrayna’yı işgal eden Rusya, diğer yandan da Suriye’deki işgal üslerini güçlendirdiği ortaya çıktı. Yerel muhabirlerimizden aldığımız bilgilere göre, Suriye’nin Kuzey doğusunda bulunan üslerine geçtiğimiz Cumartesi’den bu yana Rus üslerine yeni askeri takviyeler gönderdi.

Haber merkezimize ulaşan bilgi ve görüntülerde gönderilen işgal takviyeleri arasında 75 personel taşıyan altı Rus zırhlı aracının yanı sıra silah ve mühimmat taşıyan iki kamyon, sinyal bozucu cihazlarla donatılmış bir araç ve bir mayın temizleme aracı tespit edildi.

Kolon ve Rakka şehrinin güneybatısındaki Tabka havaalanında mühimmatın bir kısmını bırakan Rus konvoyu, buradaki PKK-YPG teröristleri ile birlikte Rakka’nın kuzey kırsalındaki Tel El-Saman üssüne doğru yöneldiği gözlemlendi.

Akabinde konvoydaki unsurlar, Ayn İsa üssünü ve Rakka noktalarının kuzey kırsalını içeren bir keşif görevi gerçekleştirdi, ardından bir grup ayrılarak Ayn İsa’ya, ikincisi ise Tel Al-Saman’a yerleşti.

Rus kuvvetlerinin, Amerika Birleşik Devletleri liderliğindeki uluslararası koalisyon güçlerinin üslerini de içeren Suriye’nin kuzeydoğu bölgesine büyük önem verdiğini ve son dönemde buradaki etkisini önemli ölçüde artırmaya çalışıyor.

Rusların bu bölgelere yerleşmesine ABD silahlı kuvvetleri izin vermiş ve hatta kendi üslerini Rusların kullanımına sunmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.