Gündem

Rusya, Suriye’deki Üslerini Güçlendiriyor

Bir yandan Ukrayna’yı işgal eden Rusya, diğer yandan da Suriye’deki işgal üslerini güçlendirdiği ortaya çıktı. Yerel muhabirlerimizden aldığımız bilgilere göre, Suriye’nin Kuzey doğusunda bulunan üslerine geçtiğimiz Cumartesi’den bu yana Rus üslerine yeni askeri takviyeler gönderdi.

Haber merkezimize ulaşan bilgi ve görüntülerde gönderilen işgal takviyeleri arasında 75 personel taşıyan altı Rus zırhlı aracının yanı sıra silah ve mühimmat taşıyan iki kamyon, sinyal bozucu cihazlarla donatılmış bir araç ve bir mayın temizleme aracı tespit edildi.

Kolon ve Rakka şehrinin güneybatısındaki Tabka havaalanında mühimmatın bir kısmını bırakan Rus konvoyu, buradaki PKK-YPG teröristleri ile birlikte Rakka’nın kuzey kırsalındaki Tel El-Saman üssüne doğru yöneldiği gözlemlendi.

Akabinde konvoydaki unsurlar, Ayn İsa üssünü ve Rakka noktalarının kuzey kırsalını içeren bir keşif görevi gerçekleştirdi, ardından bir grup ayrılarak Ayn İsa’ya, ikincisi ise Tel Al-Saman’a yerleşti.

Rus kuvvetlerinin, Amerika Birleşik Devletleri liderliğindeki uluslararası koalisyon güçlerinin üslerini de içeren Suriye’nin kuzeydoğu bölgesine büyük önem verdiğini ve son dönemde buradaki etkisini önemli ölçüde artırmaya çalışıyor.

Rusların bu bölgelere yerleşmesine ABD silahlı kuvvetleri izin vermiş ve hatta kendi üslerini Rusların kullanımına sunmuştu.

Recent Posts

  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

38 dakika ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

2 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

3 saat ago
  • Gündem

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor İstanbul'un tarihi sembollerinden biri olan Kariye Camii, 79 yıl…

4 saat ago
  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “Adaletli Olun!”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

4 saat ago
  • Makale

KUR’AN’I ANLAMAK

İslam dini adına çok şey yazılmaktadır. Özellikle Ramazan ayı geldiği zaman TV kanallarında, camilerde ve…

5 saat ago