Avrupa

Rusya, Teröristlere Ağır Top Bataryaları Verdi

Rusya Federasyonu, faşist yayılmacılığını hızlandırmak için Ukrayna’ya karşı terörist eylemlerde bulunan Donbass’taki Rus teröristlere ağır toplar verdiği ortaya çıktı.

Bölge kaynaklarından alınan bilgilere göre Donbas’ta bulunan Rus teröristler dün, Ukrayna topraklarına 152 mm.lik toplarla saldırı yaptı. Rus yarı resmi haber ve propaganda ajansı olan ANNA’nın da belirttiğine göre kendilerini Lugansk Cumhuriyeti Halk Milisleri (LPR) olarak adlandıran Rus teröristler, Orekhovo-Donetskoe köyünden Ukrayna’ya ateş açtılar.

Açılan ateş soncunda Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nden iki yüksek rütbeli subayın öldürüldüğü belirtildi. Ukrayna 79. Hava Saldırı tugayından Tugay Komutanı emir subayıFedoseev Vadim ve yarbay Prusov Ruslan, bu saldırıda hayatlarını kaybettiler.

Bu arada LPR terör örgütünün başı Leonid Pasechnik, AGİT misyonunun Kiev’in ateşkes ve diğer anlaşmaları ihlal etmesini açıkça görmezden geldiğini öne sürerek yaptıkları terör saldırısını perdelemeye çalıştı.

Rusların bu terörist saldırısına karşılık Ukrayna ordusu yaptığı operasyonla teröristleri püskürttü. yaralı ele geçen teröristler arasında Rus ordusunda subay olduğu belirtilen bir kişiyi ele geçirdikleri öne sürüldü.

Ateşkes Rejiminin Ortak Kontrol ve Koordinasyon Merkezi’nde (JCCC) görev yapan Rus subayı Andrei Kosyak’ın Rus teröristlerle aynı cephede olması, isyancı teröristlerin Rusya tarafından sevk ve idare edildiğini bir kez daha kanıtlıyor.

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

57 dakika ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

2 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

2 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

3 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

3 saat ago