Gündem

Rusya, Ukrayna’ya Çift Cepheden mi Girecek?

ABD-İngiltere-Rusya üçlüsünün Avrupa’yı paylaşım tiyatrosunda yeni bir sahneye geçildi. Rusya, Kara Deniz’deki kuvvetlerine olağanüstü takviyeler yapmaya başladı. Yaklaşık 180 bin asker ile Ukrayna’yı karadan ve denizden kuşatan Rusya’nın daha önceden kurgulanan tiyatronun dışına çıkılması durumunda kendi planını uygulayacağı anlaşılıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Kuzey ve Baltık filolarına ait bir grup amfibi saldırı gemisinin Rus Donanmasının Suriye’nin Tartus limanındaki lojistik tesisine ulaştığını bildirdi.

Büyük amfibi hücum gemileri Pyotr Morgunov, Georgy Pobedonosets, Olenegorsky Gornyak, Korolyov, Minsk ve Kaliningrad’dan oluşan deniz görev gücü, Rus Deniz Kuvvetleri Komutanı başkanlığındaki tatbikatlar kapsamında Avrupa’daki geçişini tamamlayarak Doğu Akdeniz’e ulaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Gemiler şu anda Suriye’nin Tartus limanında bir yol kenarında, Rus Donanması’nın Akdeniz’deki lojistik destek tesisinde akaryakıt ve madeni yağ, tatlı su ve gıda ikmalini gerekli seviyeye getirmeye başladıkları bir kara yolunda bulunuyor” denildi.

Proje 11711’in (Pyotr Morgunov) ve Proje 775’in (Georgy Pobedonosets, Olenegorsky Gornyak, Korolyov, Minsk ve Kaliningrad) büyük amfibi hücum gemileri, donatılmamış bir kıyıya amfibi hücum gücü ve deniz kuvvetleri ve yükleri indirmek için tasarlanan dünyanın en büyük gemilerinin başında geliyor. Bu gemiler, binlerce asker ve zırhlı araçları taşıma ve çıkarma kapasitesine sahip bulunuyor.

Rus tarafı bu gemilerin Kara Deniz’e gitmesinin tatbikat amaçlı olduğunu belirtse de böylesine büyük amfibi gemilerin on binlerce mil ötede bulunan karargâh ve görev yerlerinden alınıp getirilmesi, ancak savaş amaçlı olduğu belirtiliyor.

Rusya’nın Kara Deniz’e gitmek üzere Suriye’nin Tartus Limanı’nda ikmal yapan deniz filosu 140’tan fazla savaş ve destek gemisini, 60’tan fazla uçağı, 1.000 askeri aracı ve yaklaşık 10.000 askeri barındıran dev bir gücü barındırıyor.

Recent Posts

  • Makale

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE)

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE) Rusya’da, gerçek anlamda ülke muhalefetine yeni anlamlar yükleyen batı güdümlü…

6 saat ago
  • Gündem

SULTAN VAHDETTİN HAİN DEĞİLDİR! (I)

Gelin bugün tarihin tozlu rafları arasında küçük bir gezinti yapalım… İdeoloji simsarlığı yapmadan… İşin gerçeği,…

15 saat ago
  • Makale

İSLAM GENÇLİĞİ TEBLİĞ VE MUSAB BİN UMEYR ÖRNEĞİ

Hucurat Suresinin on beşinci âyetinde işaret buyurulduğu üzere Müslüman için hayat, iman ve cihad’dır. Cihadın…

15 saat ago
  • Gündem

BAŞÖRTÜSÜNDEN VAZ GEÇME DENEYİMİ

Ayşe Böhürler  Yenişafak’ta yayınladığı” Başörtüsünden Vaz Geçme Deneyimi “ başlıklı yazısının son bölümünde  şöyle diyor:…

16 saat ago
  • Gündem

İKÇÜ’deki Gazze Çadırı İkinci Haftasını Tamamladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencileri, Gazze’de İsrail’in sivillere karşı sürdürdüğü ölümcül saldırılara karşı bir…

17 saat ago
  • Makale

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ!

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ! Kamu Yararına çalışan “Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği”ni zaman zaman ziyarete giderim.…

17 saat ago