islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4671
EURO
34,9281
ALTIN
2.437,71
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Rusya’da Döviz Ve Altın Alım İşlemleri Durduruldu!

Rusya’da Döviz Ve Altın Alım İşlemleri Durduruldu!

Ruble, Rusya ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlere rağmen değer kaybını hızlandırdı. Dolar/ruble paritesi yüzde 10,3 artışla 117 seviyesine, avro/ruble paritesi de yüzde 8,4 yükselişle 125`e çıkarak yeni rekorunu kırdı. Bu gelişmeler sonrası, Rusya Maliye Bakanlığı, döviz ve altın alım işlemlerinin mali kurallar çerçevesinde durdurulduğunu açıkladı.

Ruble, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatları sonrası hükümetin aldığı önlemlere rağmen değer kaybını hızlandırdı. Dolar/ruble paritesi yüzde 10,3 artışla 117 seviyesine, avro/ruble paritesi de yüzde 8,4 yükselişle 125’e çıkarak tarihi zirve seviyesini yeniledi. Rusya Maliye Bakanlığı, rublede yaşanan sert kayıpların ardından, döviz ve altın alım işlemlerinin mali kurallar çerçevesinde durdurulduğunu açıkladı.

DÖVİZ ALIMI İÇİN YÜZDE 30 KOMİSYON HAMLESİ İŞE YARAMADI 
Rusya Merkez Bankası, bugün sabah saatlerinde şahısların borsa üzerinden dolar, avro ve diğer dövizleri alırken, toplam alım miktarı üzerinden yüzde 30 komisyon ödeyecekleri bildirmişti. Ancak bu hamle Rus Rublesindeki düşüşü durduramadı. Öte yandan yaptırımlar nedeniyle Moskova Borsası da 28 Şubat’tan bu yana işlemlere kapalı.

RUSYA MERKEZ BANKASI FAİZLERİ 2 KAT ARTIRDI 
Rusya Merkez Bankası, Vladimir Putin’in emri sonrası Ukrayna’ya askeri operasyonların başladığı ilk günlerde, 1050 baz puan artışla politika faizini yüzde 9,5’ten yüzde 20’ye çıkardı. Koronavirüs salgını döneminde politika faizi yüzde 4,25 seviyesine kadar indiren Rusya Merkez Bankası, 2021’in Mart ayından itibaren faizleri kademeli bir şekilde artırarak yüzde 9,5 seviyesine çıkarmıştı. Ancak bu hamle de rubledeki değer kaybını önleyemedi.

PUTİN İMZALADI: 10 BİN DOLAR ÜZERİ YURT DIŞINA ÇIKARILAMAYACAK 
Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan ve Rusya’ya yönelik yaptırımlarla ilgili önlemleri içeren kararnameyi yayımladı. Rusya’ya yönelik yaptırım uygulayan ülkelerin şirket ve vatandaşlarına çeşitli kısıtlamalar getirildiğine işaret edilen açıklamada, “Yeni tedbirlerle, bu tür yabancı kişiler ve şirketlere ruble cinsinden kredi ve kredi sağlamaya yönelik işlemler izne tabi kılınmaktadır.” denildi.

Rusya’dan nakit döviz çıkarılmasına yönelik de kısıtlamaların getirildiği belirtilen açıklamada, “Rusya’dan nakit olarak 10 bin dolar üzeri döviz çıkartılması yasaklanmıştır” ifadesine yer verildi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.