islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4862
EURO
34,9409
ALTIN
2.435,20
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Rusya’dan, ABD’nin Yunanistan’a Silah Yığmasına Tepki

Rusya’dan, ABD’nin Yunanistan’a Silah Yığmasına Tepki

Kremlin, NATO askeri teçhizatının Yunanistan’a transferi konusundaki endişelerini dile getirdi.
Rusya, bugün Kremlin sözcüsü Dimiri Peskov’un düzenlediği basın toplantısında resmi görüşlerini net bir şekilde ifade etti.  Kremlin sözcüsünün ısrarla ABD askeri teçhizatı yerine NATO askeri deçhizatı demeyi tercih etmesi dikkat çekti. Peskov, “NATO askeri teçhizatının Yunanistan’ın Dedeağaç limanı üzerinden transferinden ve ittifakın ve ABD’nin askeri yeteneklerinin Yunanistan’da yoğunlaşmasından endişe duyduğunu” açıkladı.

Dimitri Peskov, basın toplantısında şunları söyledi:

“Gittikçe daha fazla NATO ve ABD askeri bölgenize odaklanıyor. Yüzlerce, binlerce askeri teçhizatı Dedeağaç’tan vs. taşıyorsunuz. NATO için yeni üsler açıyorsunuz ve aynı zamanda NATO bize düşman diyor.”

Gazetecilerin, Türkiye’nun de NATO’nun bu askeri yığınağına dahil olup olmadığına dair sorusuna Peskov şu cevabı verdi:

“Rusya, Türkiye’ye savunma amaçlı S-400 füze sistemleri sağladığını hatırlatmak isterim. Türkiye bu yaskeri yığışmada yok.”

Basın sözcüsü ayrıca, Rusya Federasyonu’nun Yunanistan’ı ortağı olarak gördüğü için Yunanistan’ın asla Rus tarafı için bir düşman olmayacağını da kaydetti.

Ancak Peskov’a göre Yunanistan’ın NATO üyeliği ülkeye belirli yükümlülükler getiriyor. Buna ek olarak, Yunan TV kanalı Antenna’nın bildirdiğine göre, NATO’nun askeri güçlerini Rusya sınırlarına yoğunlaştırdığı gerçeğini hesaba katarsak, askeri kapasitelerin transferi endişeye neden olamaz.

Rus Savunma Bakanlığı  da “ABD ve müttefiklerinin askeri faaliyeti Karadeniz bölgesinde Rusya’nın sınırlarına yakın artış olduğuna” dikkat çekti. Bakanlık, ABD ve müttefiklerinin bölgedeki plansız tatbikatlarının saldırgan eylemler olduğunu öne sürdü.

Dün, gün boyunca, dört NATO keşif uçağı Rus radarları tarafından keşfedildiği ve uçaksavar füze kuvvetlerinin radar sistemleri eşlik ettiği de öne sürülen iddialar arasında bulunuyor.  Rus Savunma Bakanlığı’na göre, Karadeniz’in kuzeybatı ve orta kesimlerinde U-2S, RC-135 ve iki P-8A Poseidon devriye uçağı tespit edildi.

ETİKETLER: Yunanistan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.