islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

‘Rusya’nın geleceğinde Putin yok’

‘Rusya’nın geleceğinde Putin yok’
25 Mayıs 2022 13:52
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş ilan etmesinin üzerinden üç ay geçti. İki ülke de çok büyük kayıplar vermeye devam ederken dünya siyaseti de geri dönüşsüz şekilde değişti. Rusya, savaşta istediği başarıyı elde edemezken ülke artık Putin’in yerini kimin alacağını konuşmaya başladı.

Rus-Leton medya kuruluşu Meduza, Kremlin kaynaklarının Putin konusunda yaşanan memnuniyetsizliği sızdırdığını iddia etti. Gündeme bomba gibi düşen iddiaya göre, Rus halkı bir yana, Rus seçkinlerinin tamamı da artık Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görevi bırakması gerektiğini düşünüyor.

Rus iş insanları ve hükümet yetkilileri yaptırımlar yüzünden oldukça zor günler geçiriyor ve artık Putin konusundaki huzursuzluğu saklamak bir yana onun yerini kimin alması gerektiği konuşulmaya başlandı.

Çarpıcı haberlere göre Rus istihbarat toplulukları da Putin’in Ukrayna Savaşı konusundaki beceriksizliğine ikna olmuş durumda.

Ukrayna’nın casusluk ajansı şefi, Putin’in bir suikast girişiminden kurtulduğunu ve darbe endişeleri nedeniyle kendini daha da tecrit ettiğini söylemişti.

HERKES PUTİN’E CEPHE ALDI
Kremlin kaynaklarının Rusya Devlet Başkanı’nın Ukrayna’nın işgali sırasında neredeyse herkesi kendisine karşı cephe almak zorunda bıraktığını söylüyor. Üst düzey Rus yetkililerin Vladimir Putin’siz bir hükümet planladıkları dillendiriliyor.

Kremlin yetkilileri ve Rus seçkinleri arasında Putin’den memnun olan neredeyse hiç kimse yok…

Haberi paylaşan kaynaklar “İş insanları ve hükümetin birçok üyesi, cumhurbaşkanının yaptırımların ölçeğini düşünmeden savaşı başlatmasından mutsuz ve bu tür yaptırımlarla yaşamanın imkansız olduğunu düşünüyor.” Dedi. Bu iddia daha sonra diğer iki hükümet yetkilisi tarafından da doğrulandı.

Rusya’da savaştan kaynaklanan sorunlar şimdiden gözle görülür hâle geldi ve yaz ortasına kadar çok daha farklı yönlerden de sıkıntılar yaşanmaya devam edecek: Ulaşım, tıp, hatta tarım…

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.