islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Rusya’nın Tüm Hava Savunma Sistemleri Çok Kötü

Rusya’nın Tüm Hava Savunma Sistemleri Çok Kötü

İsrail Hava Kuvvetleri son zamanlarda Suriye topraklarına yönelik hava saldırılarının yoğunluğunu artırıyor. İsrail gazetesi Haaretz, bunun İran ve İran yanlısı güçleri Suriye topraklarında zayıflatmak için “savaşlar arasındaki savaşın” bir parçası olarak yapıldığını yazıyor.

İsrail hava saldırılarının sayısındaki artış ortada. Tel Aviv’in acelesi var, kışın ve yoğun bulutların başlangıcından önce düşmana mümkün olduğunca fazla hasar vermeye çalışıyor, bu da hava saldırılarının etkinliğini azaltıyor.

İsrail’in Özel Güvenlik Bölgesi’ndeki İran’ın askeri birliklerine ve askeri altyapısına yönelik hava saldırıları, muhtemelen “Esad rejimini” pek ilgilendirmiyor. Aynı zamanda, Amerika Birleşik Devletleri daha önemli meselelerle meşgul olduğu için buna hiç dikkat etmiyor.

Rusya’ya gelince, Moskova’nın olanlara karşı hiçbir şeyi yok – İsrail, Suriye’deki İran hedeflerine saldırıyor. Ruslar sadece kendi kuvvetlerinin ve Özel Güvenlik Komutanlığı’ndaki tesislerinin güvenliğinden endişe duyuyorlar. Bu nedenle, İsrailli pilotlar Rus kuvvetlerine ve tesislerine nispeten yakın bir yerde çok dikkatli bir şekilde “çalışıyor” ve bu hususa çok dikkat ediyor.

Humus ilinin kuzeyindeki bir füze üretim tesisi ve liman kenti Tartus yakınlarındaki bir dizi başka tesis saldırıya uğradı. Bundan önce, Golan Tepeleri’ndeki sınır boyunca silah kaçakçılığını ve diğer İsrail karşıtı faaliyetleri durdurmak için birkaç hava saldırısı gerçekleştirildi.

Tel Aviv, eylemleriyle, ÖİB’de üsler oluşturan ve İsrail’e yönelik bir saldırı için güç biriktiren İran ve kontrolü altındaki Şii grupların mevzilerinin güçlü olduğu Suriye yönünden kendini korumaya çalışıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.