islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5608
EURO
34,8287
ALTIN
2.417,33
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Sabahattin Önkibar Tarafsız Gazeteci mi?

Sabahattin Önkibar Tarafsız Gazeteci mi?

Sabahattin Önkibar muhalif bir gazeteci olarak bilinir. Kendisini; milliyetçi, atatürkçü, muhafazakâr üçlüsünün bir karması olarak tanıtacak tarzda mesajlarını verir. İktidara yaptığı ağır eleştirilerden sonra, bir gurup tarafından saldırıya uğrayarak tartaklandı. Sabahattin Önkibar’ın birçok düşüncesine katılmamakla beraber kendisine yapılan bu saldırıyı; düşüncelerini açıklayan bir insana saldırı olarak görüyor ve kınıyorum.

Eleştirel yaklaşımlarından ötürü birçok yerden kovulan Önkibar, sonunda moda olan yotube kanalını açıp bireysel alanda mücadelesini kendince sürdürüyor.

Yaptığı programlarda aldığı konukla,  Ak Parti  iktidarına muhalif, siyasi duruşu olan insanların eleştirilerini servis ederken, bu insanların geçmişteki siyasi konjonktürde aldığı pozisyonlar,  onların mevcut ekonomideki olumsuzluklar konusundaki oynadığı aktif rolleri çok iyi bildiği halde, sütten çıkmış ak kaşık gibi toplumun  önüne  başarılı bir geçmiş siyasi  pozisyonu olan olarak taktim edildiğini gördük. Bu durumdan ötürü Sabahattin Önkibar’ın tarafsızlık, adil olma prensiplerini ezip geçtiğine de şahit olduk.

Özellikle ekonomiyi eleştiren insanların, sadece bir eleştiri olarak iktidara oy kaybettirme güdüsü ile hareket edildiği, eleştirdikleri politikaların, kendilerinin de geçmişte tercih ettiği benimsediği politikalar olduğunu bildiğimiz için, bu insanların hiç biri bize samimi gelmiyor.

Her şeyden önce onların adalet anlayışı, terazileri temel yanlışlar üzerine kurulmuş olup, bugün bunları eleştirmeleri kadar çarpık, düzmece, samimiyetten uzak bir tutum olamaz.

Neyi kast ediyoruz?

Bir siyasi iktidarı halkın nazarında başarılı kılan unsur ekonomideki başarılarıdır. Halkın ekonomik refahını arttırıyor, milli gelirde adil bir paylaşım yapısını kurup milli geliri arttırıyorsanız, işte siz halkın gözünde gerçek kahraman olursunuz.

Sayın Önkibar, programlarında ekonomik kararları eleştirenlerin, eleştiriş biçimini, temelde neye itiraz ettiklerini biraz irdelediğinde, aslında köklü bir çözüm önerilerinin olmadığını, klasik öğretilerin onlarında zihinsel kurgusu olduğunu görecektir.

Her şeyden önce bütün gazetecilere mesaj niteliğinde olacak şekilde Sebahattin Önkibar beyin üzerinden şunu da ifade etmek isterim; arkadaşım, muhalif olan siyasi söylemlerle kendilerinin daha doğru adil bir program ortaya koyacaklarını iddia edenler eteklerindeki taşları döksünler. 

Mevcut bir olumsuz durum üzerinden söylemlerini kurgulayarak; halkın nazarında bak bunlar doğru diyor dedirterek, çözüm önerisi olmadan, konuşanlarında söylediklerinin hiçbir değeri yoktur.

O koltuklara geçmişte siz oturdunuz, zihniyetinizin politik eylemlerinizle nasıl sonuçlar doğurduğunu biz çok iyi biliyoruz.

Sizler istisnasız faizci bir modelin savunucuları olarak, aynı bataklığın farklı köşelerini tutmuş insanlarsınız.

Devleti adaletsiz bir yapı olmaktan çıkaracak, halkın yaşam kalitesini arttıracak, toplumsal uzlaşmaları çok daha hızlı bir biçimde kaynaşma süreçlerine taşıyacak ekonomik adil paylaşıma sizler karşısınız.

Çünkü sizler; ekonominin temeli kabul edilen ve  zalimce uygulanan kalemi olan faize karşı en ufak bir tavır koymuyor,  ekonominin olmazsa olması gibi iman ediyorsunuz.

Bu gerçeği biz sözlerinizin arasında kullandığınız kavramlardan tutun, gerçeği örtmeye çalışan, bir birine dolanan dillerinizin yüzlerinize taşıdığı samimiyetsizliğin görselliğinde de görüyoruz.

 Sebahattin Önkibar’ın yaptığı eleştiriler içerisinde sadece iktidarı hedef alması, bir kesim tarafından makul karşılansa da; tarafsız, adil, emrolunulduğu gibi dosdoğru olma ilkesine pek de uymuyor.

Şimdi Sabahattin Önkibar beye soruyorum; haklı eleştirilerine eyvallah diyoruz. Ama şimdi Ak Parti düşmanlığı izlerini dilinizde, üslubunuzda her fırsatta dile getirirken, gazeteci olarak son zamanlarda İstanbul seçimlerine yönelik, neden  Sayın İmamoğlu’nun bir taraftarı gibi tutum sergiliyorsunuz?

Siz çok tatlı hafif bir geçişle; CHP’nin  İstanbul  İl başkanı Kaftancıoğlu’nun terörle el ele tutuşan paylaşım ve söylemlerini, ermeni soykırımı yalanını desteklediğini bildiğiniz halde; orada  gürlemiyor kükremiyorsunuz.

Size ve bütün gazetecilere tavsiyem; Emrolunduğunuz gibi dosdoğru olun. Çünkü bu hepimize Rabbimizin emridir.

Selam ve dua ile …

Yunus EKŞİ

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.