islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5658
EURO
34,9692
ALTIN
2.418,00
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Sahte İçkiden 22 kişi öldü

Sahte İçkiden 22 kişi öldü
17 Aralık 2021 16:58
A+
A-

İstanbul Valiliği sahte alkolden 22 kişinin öldüğünü 16 kişinin de hayati tehlikesinin devam ettiğini açıkladı. Öte yandan yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte yurt genelinde de sahte içkiden ölenlerin sayısında artış yaşanıyor. Emniyet güçleri de kaçak içki depolarına peş peşe baskınlar düzenliyor.

Sahte alkolden hayatını kaybedenlerin sayısını İstanbul Valiliği açıkladı. Buna göre İstanbul’da 22 kişi sahte alkolden hayatını kaybederken 16 kişinin de hayati tehlikesi devam etmekte

22 KİŞİ ÖLDÜ

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan tespitlerde 46 kişinin sahte alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurduğu, 11’i yabancı 22 kişinin hayatını kaybettiği, 5’i yabancı 16 kişinin hayati tehlikelerinin olduğu ve tedavilerinin sürdüğü, 5 kişinin hayati tehlikesinin olmadığı, 3 kişinin ise taburcu edildiği kaydedildi.

Sürdürülen kontrol ve denetim faaliyetlerinde yakalanan 12 şüpheliden 4’ü tutuklanırken 2 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.

Ayrıca 16 Kasım ile 16 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da alkol kaçakçılığının önlenmesiyle ilgili 56 operasyon gerçekleştirilirken, bu operasyonlarda haklarında işlem yapılan 78 şüphelinin 14’ü tutuklandı, 17 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.

Yapılan operasyonlarda 32 bin 978 dolu halde alkollü içki şişesi, 27 ton 619 litre alkollü içki, sahte alkol imalatında kullanılan çok sayıda damıtma kazanı, hortum, huni, kapaklama makinesi, kapak ısıtıcı makineler, alkolmetre, etiket, kapak ısıtma makinesi ele geçirildi.

Açıklamada, “İlimizde sahte alkol imalatı ve alkol zehirlenmesinin önlenmesi konusunda ilgili kurumlarımızın denetimleri yoğun bir şekilde devam etmektedir. Vatandaşlarımızın görme kaybı başta olmak üzere, birçok sağlık sorununa ve can kaybına yol açabilen sahte içkiye yönelik ihbar ve şikayetlerini güvenlik güçlerimize ve 174 Alo Gıda İhbar Hattı’na bildirmesi önem taşımaktadır.” ifadelerine yer verildi.

YURT GENELİNDE DE PEŞ PEŞE ÖLÜMLER!

Sahte içkiden ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Erzincan, Gaziantep, Antalya, Aksaray, Sivas ve Ankara’da sahte içkiden zehirlenen 6 kişi daha yaşamını yitirdi. Gaziantep’in Nizip ilçesinde, sahte içkiden zehirlenen 10 kişiden, Mustafa Pak, Erol Cengiz ve Özgür Türkmen’in önceki gün ölmesinin ardından, tedavi altındaki 7 kişiden Yunus Yurtseven de dün sabah yaşamını yitirdi. Sahte içkileri sattığı tespit edilen bir kişi tutuklandı.

MANAVGAT’TA 4’ÜNCÜ KURBAN

Antalya’nın Manavgat ilçesinde daha önce ölen 3 kişinin ardından, entübe edilen 4 kişiden Ali Çalışkan da dün sabah öldü. Entübe haldeki E.Ö., E.T., H.S. de yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor. Sahte içkileri üreten M.O. ise tutuklandı. Erzincan’da önceki gün Hasan Başer’in (72) ölümünün ardından, dün de Aydın Güler (63) yaşamını yitirdi. K.B., Y.A. ve S.T.’nin tedavileri devam ederken, olayla ilgili Y.B. ve M.C. gözaltına alındı, 1 kişinin de aranıyor. Aksaray’da sahte içkiden zehirlendiği ileri sürülen 2 çocuk babası terzi Erkan Partal (56), eşi tarafından ölü olarak bulundu. Partal’ın evinde pet şişe içinde alkol olduğu değerlendirilen sıvı madde bulundu.

SİVAS’TA 5’iNCi ÖLÜM

Toplam 4 kişinin öldüğü, 3 kişinin de tutuklandığı Sivas’ın Zara ilçesinde yoğun bakımda tedavi görenlerden 63 yaşındaki C.A. da hayatını kaybetti. S.P. (54), E.Ş. (45) ve Y.K’nin (50) yoğun bakımdaki tedavileri sürerken Ö.Y. (45), M.K. (47) ve O.U. (41) ise tedavilerinin ardından taburcu edildi. Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde de geçen hafta sonu metil alkol zehirlenmesi nedeniyle Ankara Şehir Hastanesi’ne kaldırılan 3 kişiden E.T. dün hayatını kaybetti. Sahte içki üretip sattığı iddiasıyla gözaltına alınan R.E. mahkemece tutuklandı. Son dönemde sahte içkiden ölenlerin sayısı İstanbul’da 8, Antalya’da 4, Gaziantep’te 4, Kahramanmaraş’ta 4, Sivas’ta 5, Gaziantep’te 3, Yalova’da 2, Erzindan’da 2, Mersin, Aksaray ve Ankara’da birer olmak üzere toplam 35 kişiye ulaştı.

ZEHİR ÜRETİLEN DEPOLARA OPERASYON

Yurt genelinde sahte içkiye yönelik düzenlenen “zehir” operasyonlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bazı operasyonlar şöyle:
Konya: Ev, işyeri ve araçlarda yapılan aramalarda 490 şişe içerisinde 265 litre sahte içki ele geçirilirken 9 kişi gözaltına alındı. Adana: 10 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 9 bin 467 litre sahte içki, 136 içki kiti ve 26 litre de etil alkol ele geçirildi. 5 kişi gözaltına alındı. Malatya: 4 bin 173 litre sahte içki ele geçirildi, 4 şüpheli gözaltına alındı. Muğla: Bodrum, Marmaris, Milas ile Fethiye ilçelerindeki otel, restoran ve eğlence mekanlarına düzenlenen operasyonlarda, 150 şişe sahte içki, bidon içinde 30 litre sahte içki, 30 litre etil alkol, içki yapımında kullanılan 50 kit ele geçirildi. 5 şüpheli gözaltına alındı.

Kırıkkale: Park halindeki aracın içinde bulunan içki şişelerinden şüphelenen polis, sürücünün evinde ve iş yerinde yaptığı aramada 170 litre etil alkol, 30 litre sahte içki ve 138 alkol yapım kiti ele geçirdi. Gaziantep: Nizip ve Şahinbey ilçelerinde yapılan 2 operasyonda 57 şişe sahte, 14 litre dökme, 583 şişe de bandrolsüz içki ele geçirildi Kayseri: 100 şişe sahte içki ve 60 litre etil alkol ele geçirilirken, bir kişi gözaltına alındı. İstanbul: Beyoğlu’nda düzenlenen operasyonda, ürettiği sahte içkilere orijinal bandrol yapıştıran bir kişi yakalandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.