islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Sahte Kimlikle Giriş Yapmaya Çalışan G-87 Kodlu DEAŞ’lı Yakalandı

Sahte Kimlikle Giriş Yapmaya Çalışan G-87 Kodlu DEAŞ’lı Yakalandı
28 Aralık 2021 16:45
A+
A-

DEAŞ terör örgütü içerisinde geçmiş yıllarda Suriye’de faaliyet gösteren ve hakkında G-87 (Güvenlik açısından tehlike arz eden) kodu olan Rusya Federasyonu vatandaşı B.V. Türkiye’ye sahte kimlik ile giriş yapmak isterken yakalandı. Kiev’den Ankara’ya inen uçakta bulunan ve Uluslararası Risk Analiz Grubu (URAG) görevlilerinin dikkati sayesinde yakalanan DEAŞ terör örgütü üyesi B.V.’nin üzerinde ve çantasında yapılan aramada, farklı ülkelere ait sahte kimlik, pasaport ve ehliyet, sahte kimlik bilgileri ile oluşturulmuş Covid-19 PCR test sonuçları ile DEAŞ terör örgütü üyesi şahıslara ait çok sayıda fotoğraf ve video tespit edildi.

Kiev’den Ankara’ya gelen uçaktan inen yolculara yönelik Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Uluslararası Risk Analiz Grubu görevlileri tarafından yapılan kontrolde, Özbekistan Cumhuriyeti pasaportu olan bir şahsın hareketlerinden şüphelenildi.

Bunun üzerine yapılan araştırmalarda, T. I. adına düzenlenmiş Özbekistan Cumhuriyeti pasaportu olan şahsın pasaportunun sahte olduğu anlaşıldı.

İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli yapılan araştırmalar neticesinde, şüpheli şahsın Özbekistan asıllı Rusya Federasyonu vatandaşı B. V. (24) olduğu, DEAŞ terör örgütü içerisinde Suriye’de geçmiş yıllarda faaliyet gösterdiği, hakkında G-87 kodu olduğu tespit edildi.

Ayrıca, DEAŞ terör örgütü üyesi şahıslara ait çok sayıda fotoğraf, video, DEAŞ terör örgütünün eylem ve infazlarına ait görüntüler ile DEAŞ terör örgütüne müzahir olarak yayın yapan illegal yayın organlarına ait videolar tespit edildi.

Türkiye’ye giriş yasağı olmasından dolayı sahte kimlik bilgileri ile ülkemize giriş yapmaya çalışan B.V.’nin çantasında ve üzerinde yapılan aramalarda, çok sayıda farklı ülkelere ait sahte kimlik, pasaport ve ehliyet bulundu.

Ayrıca, sahte kimlik bilgileri ile oluşturulmuş Covid-19 PCR test sonuçları, sahte pasaportlarında farklı ülkelere giriş-çıkış damgaları bulundu. Bunun üzerine B.V. isimli şahıs gözaltına alındı ve işlemleri yapılmak üzere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

SAHTE KİMLİK, PASAPORT VE BELGE ÇIKTI

B.V. isimli şahıstan ele geçirilen dijital materyaller ve sahte dokümanlar oluşturulan özel ekip tarafından incelendi. Yapılan inceleme neticesinde; sahte pasaport, kimlik, ehliyet yapımında kullanılan çok sayıda amblem, fotoğraf, lamine, farklı ülkelere ait çeşitli kimlik, ehliyet, pasaport örnekleri, QR kod örnekleri, ülkelere ait damga fotoğrafları, noter ve yeminli mütercim tercüman kaşeli boş evraklar, sahte ve gerçek kimlik bilgileri ile oluşturulmuş Covid-19 PCR test sonuçları, sahte kira sözleşmeleri, farklı ülkelere ait sahte doğum belgeleri, pres ve baskı kalitesi yüksek çözünürlükte olan yazıcı, farklı ülkelere ait vize belgelerine ait fotoğraflar tespit edildi.

SAHTE KİMLİK SAĞLIYORMUŞ

Yapılan incelemeler sonucunda gözaltına alınan B.V. isimli şahsın DEAŞ terör örgütüne faaliyet gösterdiği ve müzahir şahıslara sahte kimlik sağlıyor olabileceği değerlendirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.